A teljes kiőrlésű gabonafélék, az olajos magvak, az extraszűz olívaolaj, a sok friss zöldség, gyümölcs, a nagy mennyiségben fogyasztott olajos húsú hal lenne a válasz a fiatalság kérdésére? Többévtizedes kutatások bizonyítják, hogy a mediterrán étrend szerinti táplálkozás csökkenti a szívroham, a sztrók esélyét, miközben növeli a várható élettartamot. Ezen étrend szépsége, hogy egyáltalán nem szigorú, nem preferál és nem tilt egyetlen ételcsoportot sem. Az alapanyagok kombinációja végtelen, úgy ehető változatosan, hogy közben az az egészségre is vigyázunk. Cseréljük le a vörös húst olajos húsú halakra (például lazac, hering, makréla, szardínia, tonhal) – együk ezeket hetente háromszor. És ne felejtsünk el minden fogás mellé egy nagy adag salátát enni, különféle zöldségekből, nyakon öntve minőségi olívaolajjal. Így még a minőségi, száraz vörösbor is belefér időnként az étrendbe.