A borpárbaj célja a különböző stílusú szakértők, borászok szemüvegén keresztül minél több borstílust és bor történetét megismerni és átadni a borkedvelő közönségnek, továbbá népszerűsíteni a hazai borkultúrát, írja a közleményében a hely. A borokat vakon kóstoltatják, a közönség pontoz, és végül a két szakértőből az egyik megnyeri a versenyt.

A hely úgy döntött, levédeti a nevet, ez azonban nem volt egyszerű az ügyben eljáró ügyvéd szerint. „Magának az adott szónak kell rendelkeznie olyan megkülönböztető képességgel, amely megfelel a védjeggyel szemben támasztott követelménynek. Ez azt jelenti, hogy ha valaki meghallja vagy meglátja a »BORPÁRBAJ« szót, akkor rögtön a Kóstolom Kft.-re és az általa szervezett játékos vetélkedőre kell asszociálnia. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának az volt a véleménye, hogy a »BORPÁRBAJ« szó túlságosan leíró jellegű és nincs megkülönböztető képessége.
A munka neheze abban testesült meg, hogy a védjegyhivatalt meg kellett győzni arról, hogy a Kóstolom Kft. a »BORPÁRBAJ« szó intenzív használatával, az elektronikus és nyomtatott média felületein történő megjelenéssel megszerezte a megkülönböztető képességet, azaz olyan intenzív és tudatos használatra került sor, amelynek köszönhetően a célzott fogyasztói csoport a »BORPÁRBAJ« szó hallatán már csak a Kóstolom Kft.-re és az általa szervezett játékos, borkóstolással egybekötött vetélkedőre gondol” – mondta Mohos László. A védjegyoltalom megszerzése végül sikerült, ami egészen egyedi példának számít Magyarországon.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Pexels
Világbajnok gin készül a Tokaji borvidéken
Bodrogkisfaludról jó ideig még a magyarok se igen tudták, hogy létezik. Az ötvenes években ugyanis hozzácsapták az amúgy vele teljesen egybeépült Bodrogkeresztúrhoz, s ezzel egy időben nemcsak az önállóságát vesztette el, de a hivatalokban tulajdonképpen a nevét is. Pedig nem akármilyen faluról van szó! A zempléni hegyek és a Bodrog közé szorult portákról egyenesen a folyóra és a táj emblematikus hegyére, a Nagy-Kopaszra látni, a hegyoldalakon pedig Mád és Tállya mellett a legfinomabb borok teremnek.