A kertet nem küldhetjük szabadságra, ápolni kell

A nyaralások és pihenések alkalmával hajlamosak lehetünk megfeledkezni kertünk ápolásáról, a kertgondozás viszont nagy felelősséggel jár. A Baranya megyei hírportál utánajárt annak, hogy az üdülések szezonjában mit tudunk tenni kertünk gondozása érdekében.

Jakab Alexandra
Forrás: bama.hu2021. 08. 09. 10:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári meleg, a száraz vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás, szinte pillanatok alatt tönkreteheti a régóta dédelgetett kertünket, ezért ilyenkor különösen figyelnünk kell a növények gondozására. Ilyenkor a nyaralások és pihenések alkalmával hajlamosak lehetünk megfeledkezni a szükséges teendőkről, így csupán néhány csapadékmentes, forró nap, elég ahhoz hogy a növények teljesen tönkremenjenek.

 

A helyes öntözés a forró napokon a kertgondozás elengedhetetlen feladata, ezzel sokat lendíthetünk a növények életkedvén. Az öntözésre a hajnali időszak az ideális, hiszen ilyenkor a legkisebb a párolgási veszteség. Az egyik pécsi kertészet munkatársa, Horváth Gergely kertészmérnök a lap megkeresésére elmondta, hogy kertünk mindennapos locsolása elengedhetetlen. Nyáron sokan mennek nyaralni, ilyenkor ha mozdítható a növény, akkor mindenképpen be kell húzni védett, árnyékos helyre. Ha erre nincs lehetőség, akkor le kell locsolni, tálcát tenni alá, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jusson, de semmiképpen se állítsuk a cserepet vizesvödörbe. Ez nem jó megoldás, ugyanis a növény gyorsan megrohadhat a gyökér megfojtásával. Amennyiben ezekre nincs lehetőség, akkor szerezzünk be egy ritkább szövésű, félig áteresztő textíliát, és takarjuk le a vele a növényt.

 

Amikor nyaralni indulunk, keressünk olyan praktikus megoldásokat, amelyekkel utazásunk végére növényeink is ugyanúgy pompáznak majd, mint mikor itthon hagytuk őket.

 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.