Ezersajtos pizzával állít fel új világrekordot egy francia séf

Ezersajtos pizzával készül új világrekordot felállítani egy francia séf szombaton a lyoni Sirha nemzetközi élelmiszeripari vásáron.

Forrás: MTI2021. 09. 27. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi Julien Serri egy youtuber, tapasztalt sajtkészítők, a CNIEL országos tejipari egyesülése és az Auvergne-Rhone-Alpok régió sajttermelőinek szövetsége segítségével akarja megdönteni az eddigi rekordot, egy 257-féle sajt felhasználásával sütött pizzáét.

A vásár szervezői nem tudták megmondani előre, hogy mekkora lesz a pizza, amelyen ezerféle sajt elfér, csak annyit közöltek, hogy azt szétosztják a látogatók között.

A párizsi konyhafőnök kizárólag hazai alapanyagból fog dolgozni. Nem tudni pontosan, hányféle sajt létezik Franciaországban, a CNIEL 1200-ra becsüli a francia sajtféleségek számát, de ez lehet sokkal több is, tekintve, hogy sok, hasonló recept alapján gyártott terméket régiónként más-más néven forgalmaznak.

Az ezersajtos pizzának nem kell okvetlenül hatalmasnak lennie, a lyoni pizzasütő által tavaly készített 257-sajtos fogáshoz is mindössze egy kiló sajtot szórtak szét egy 30 centis pizzán.

A borítókép illusztráció

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.