időjárás 19°C Orbán 2022. május 25.
logo

Közép-Európa elbűvölő nagyvárosai, amiket vonattal is elérhet

Forrás: thatslife.hu
2021.09.09. 14:32 2021.09.09. 15:07
Közép-Európa elbűvölő nagyvárosai, amiket vonattal is elérhet

Tudta, hogy bármikor könnyedén és költséghatékonyan felfedezheti Közép-Eurúpa legelbűvölőbb városait? És mindezt vasúton! Íme 3+1 város, ahová muszáj elvonatoznia! Mutatjuk, hogyan – írja a Thatslife.

1. Bécs (Wien)

Az ember nem is gondolná, hogy két és fél óra alatt elérhet az osztrák kincsesláda centrumába vasúton. Pedig el! Akár már 6300 forintért is, de ha kényelmesebben akar utazni, akkor 8750 forintot is kiadhat rá, amivel még mindig nem kellett olyan mélyen a pénztárcába nyúlnia. Ugyanis mint minden szolgáltatás, ez is elérhető extrém, több tízezer forintos áron is. (Ami engem illet, talán könnyebben megbarátkozom egy kevésbé költséges utazással.)

A Bécsbe menő vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és a Hauptbahnhofba futnak be. Onnan ezerféle tömegközlekedési eszköz fut szerteszét a gyönyörű császárváros különböző részeire, így az odalátogatónak nem kell aggódnia a továbbmenetel miatt.

Ide kattintva megtervezheti az utat Bécsbe.

Álom luxuskivitelben a síneken

Síneken görgülő ötcsillagos szálloda – így hirdetik alapítói a Midnight Trains éjszakai járatait a francia alapítók. A luxusvonat megidézi a híres Orient expressz szellemét.

2. Prága (Praha)

A jegyek 8750 és 12 600 forint között mozognak Csehország ékkövébe. A Nyugati pályaudvarról induló vonatok hétórás menetidővel érik el a sör fővárosát, és lehetőség van hálókocsi foglalására is.

Az utazás bár hosszú, de megéri a rászánt időt: Prága gyönyörű, emberi léptékű belvárosát az ember épp csak elhagyni nem akarja, ha már egyszer odajutott. A MÁV csehországi ajánlatait itt érheti el, az utazás tervezését pedig akár most elkezdheti.

3. Kassa (Kosice)

A Felvidék gyönyörű, hegyekkel tűzdelt tájain néha-néha megcsillan egy-egy világló kristály. Az ilyeneket városoknak nevezzük. Egyike ezeknek az a Kassa, ahová 5495 forintért, három és fél óra utazással eljuthat.

A régi szabad királyi város szépsége vetekszik rengeteg társáéval, kár lenne kihagynia, szóval inkább ne is hagyja ki: csekkolja, hogyan juthat el oda!

Kalandra fel!

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels