Mozduljon ki sétálni. Elvégre az ősz még nem a tél!

Néhányan alábecsülik a sétát mint mozgásformát. Az ember inkább eljár rendszeresen futni vagy épp túrázik egyet, ha már sétálni akar. Ugyanakkor a rövid séták, amiket ön is rendszeresíthet a mindennapjaiban, rengeteg jótékony hatással kecsegtetnek. Azt már mondani sem kell, hogy nincs erre az ősznél alkalmasabb évszak – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 10. 30. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel még nincs igazán hideg, de már vége van a kánikulának. Tökéletes az idő tehát arra, hogy kliépj a küszöbön és sétáljon egy nagyot. Bár a rendszeres futásnak és a túrázásnak is megszámlálhatatlanok az előnyei, azok mellett a sétálást mint rövidebb ideig tartó „edzésformát” akkor is tudja majd művelni, amikor az időjárás hidegebbre fordul – olvasható a Thatslife.hu oldalán.

Edzés-e a séta?

Tulajdonképpen igen, épp csak nem az izmait építi vele. Sokkal inkább az állóképességét, a kedélyét és az immunrendszerét. Hogy sport-e, az már függ a sétára szánt idő hosszától és intenzitásától. De mindenképpen elmondható: a sétával is edzi magát. Hogyan?

A séta égeti a kalóriákat  

Biztosan észrevette már, hogy az okostelefonján egyfolytában működő lépésszámláló funkciói között megtalálható az elégetett kalóriák számának mérése is. Nem véletlen, hisz valóban az egyik legelérhetőbb kalóriaégető módszer mindenki számára a sétálás. Nem csak fogyókúra mellett ajánlott, de érdemes egy-egy kiadós étkezés után is járni 10-15 percet. Miért is ne? Nem számottevő idő, nem nagy távolság és még hasznos is.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.