Egészséges nassolnivalók a burgonyachips helyett

A burgonyachips az egyik legnépszerűbb sós nassolnivaló. Kétségkívül ízletes és bárhol könnyen beszerezhető. Moziban, séta közben, uzsonna vagy tízórai helyett, egy kicsit vacsora előtt, aztán vacsora után, bármikor jöhet. Pedig ez az étel az, amire a testünknek tényleg nincs szüksége. Rendszeres fogyasztása által számos adalékanyagot juttat be a szervezetbe: telített zsírokat, rengeteg sót, nagy mennyiségű kalóriát, alacsony tápértéket rejtenek a színes zacskók, hengerek – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Forrás: GYÓGYZÓNA2021. 11. 05. 19:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatal pár – saját bevallásuk szerint – egy ideje már napi szintű krumplirágcsa-fogyasztóvá vált, ezért úgy döntöttek, novemberben „chipsböjtbe” kezdenek. A nagy elhatározás támogatásaként következzen 5 egészséges sós nassolnivaló alternatíva. Persze nemcsak nekik, hanem mindenkinek jól jöhetnek az ötletek, ha úgy éreznénk, az egészségünk érdekében lecserélnénk a burgonyachipset valami egészségesebbre. 

Fodroskel-chips

A roppanós fodroskel-chips tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Otthon könnyen, gyorsan elkészíthető. Öblítsük le a friss fodroskel-leveleket, szedjük le a szárát. A leveleket tépjük falatnyi darabokra, locsoljuk meg olívaolajjal, ízesítsük a kedvenc fűszereinkkel. Sütőpapírra helyezve süssük 300 fokon 18 percig! Roppanóssága igazi chipsélményt ad, és légmentesen tárolva későbbre is eltehetjük.

Zöldség mártogatóssal

A szervezet örömtáncot lejt, ha frissen vágott zöldségeket, például sárgarépát, zellert vagy kaliforniai paprikát falatozunk chips helyett. Vágjuk csíkokra a zöldséget, szedjük ki a magját, ha kell, és csepegtessük ki a felesleges nedvességet! Keverjünk össze egy csésze natúr görög joghurtot fél citrom levével, tegyünk be egy teáskanál szárított kaprot, nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát! Hűtsük 1 órán át, és máris kész az egészséges rágcsálnivaló!

Sült csicseriborsó

A sült csicseriborsó igazi ropogtatnivaló, magas rosttartalmú snack. Öblítsük le a konzerv csicseriborsót, majd töröljük szárazra papírtörlővel! Keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal és fűszerekkel, fokhagymapor, bors, kömény, chili, ami csak jólesik. A legmagasabb fokozaton süssük 20 percig egy lapos tepsiben.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A borítókép illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.