Egy fiatal pár – saját bevallásuk szerint – egy ideje már napi szintű krumplirágcsa-fogyasztóvá vált, ezért úgy döntöttek, novemberben „chipsböjtbe” kezdenek. A nagy elhatározás támogatásaként következzen 5 egészséges sós nassolnivaló alternatíva. Persze nemcsak nekik, hanem mindenkinek jól jöhetnek az ötletek, ha úgy éreznénk, az egészségünk érdekében lecserélnénk a burgonyachipset valami egészségesebbre.
Egészséges nassolnivalók a burgonyachips helyett
A burgonyachips az egyik legnépszerűbb sós nassolnivaló. Kétségkívül ízletes és bárhol könnyen beszerezhető. Moziban, séta közben, uzsonna vagy tízórai helyett, egy kicsit vacsora előtt, aztán vacsora után, bármikor jöhet. Pedig ez az étel az, amire a testünknek tényleg nincs szüksége. Rendszeres fogyasztása által számos adalékanyagot juttat be a szervezetbe: telített zsírokat, rengeteg sót, nagy mennyiségű kalóriát, alacsony tápértéket rejtenek a színes zacskók, hengerek – olvasható a Gyógyzóna cikkében.

Fodroskel-chips
A roppanós fodroskel-chips tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Otthon könnyen, gyorsan elkészíthető. Öblítsük le a friss fodroskel-leveleket, szedjük le a szárát. A leveleket tépjük falatnyi darabokra, locsoljuk meg olívaolajjal, ízesítsük a kedvenc fűszereinkkel. Sütőpapírra helyezve süssük 300 fokon 18 percig! Roppanóssága igazi chipsélményt ad, és légmentesen tárolva későbbre is eltehetjük.
Zöldség mártogatóssal
A szervezet örömtáncot lejt, ha frissen vágott zöldségeket, például sárgarépát, zellert vagy kaliforniai paprikát falatozunk chips helyett. Vágjuk csíkokra a zöldséget, szedjük ki a magját, ha kell, és csepegtessük ki a felesleges nedvességet! Keverjünk össze egy csésze natúr görög joghurtot fél citrom levével, tegyünk be egy teáskanál szárított kaprot, nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát! Hűtsük 1 órán át, és máris kész az egészséges rágcsálnivaló!
Sült csicseriborsó
A sült csicseriborsó igazi ropogtatnivaló, magas rosttartalmú snack. Öblítsük le a konzerv csicseriborsót, majd töröljük szárazra papírtörlővel! Keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal és fűszerekkel, fokhagymapor, bors, kömény, chili, ami csak jólesik. A legmagasabb fokozaton süssük 20 percig egy lapos tepsiben.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
A borítókép illusztráció (Fotó: Pexels)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhezNe maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség

Most kiderül, Zelenszkijnek a fotel vagy a tűzszünet a fontosabb

Kiadták a figyelmeztetést: ne küldj több SMS-t, különben...

Végre Trump is megszólalt az orosz bombázók ukrán megsemmisítéséről

Eddig titkolta Törőcsik Franciska, most végre megmutatta: a rajongók szóhoz sem jutottak!

Egy vérfürdő után benyújtotta lemondását az ukrán szárazföldi erők parancsnoka

Orosz válasz: ballisztikus csapás Ukrajnára

Ezek az ételek jobban károsíthatják a májadat, mint az alkohol

Döbbenetes, mit vittek el Münchenből a PSG vandál szurkolói a BL-döntő után + videó

A Fradi megkezdte a bevásárlást a magyar játékosokból – Lisztes Krisztián is hazatérhet

Ukrajna légicsapása globális kockázatokat rejt

Eldőlt, Orbán Viktor lesz 2026 után is a miniszterelnök újabb négy évre