Fantasztikus BMX- és gördeszkapálya épül a kisvárosban

Az Országos Bringapark programban megvalósuló beruházást egy helyi kezdeményezés hívta életre, és a sportág népszerűsítését is elősegítheti – Számolt be a Csupa Sport.

Forrás: Csupasport.hu2022. 02. 10. 8:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a BMX még mindig rétegsportnak számít Magyarországon, egyre szélesebb körben népszerű. Kiváló bizonyíték erre, hogy az utóbbi időben mind több BMX-pálya épül hazánkban is. A nyíregyházi, a gyulai vagy éppen a Szepesi Tibor nevével fémjelzett hajdúböszörményi létesítmény remek sportolási lehetőséget kínál az ötkarikás játékok programján is szereplő szabad stílusú BMX szerelmeseinek – írja az oldal.

Ha minden a terveknek megfelelően alakul, újabb pálya létesülhet az ország délkeleti szegletében, méghozzá nem akármilyen előzmények után.

Mint azt Kardos Károlytól, a város polgármesterétől a Csupa Sport megtudta, a 4500 lakosú Körösladányban a BMX-es és gördeszkás gyerekek sportolási igényei egy ideje jócskán meghaladták a település kínálta lehetőségeket.

A lelkes iskolások a közterek padjain, illetve az útpadkán gyakorolták trükkjeiket, ezért a város vezetősége – a civilekkel együtt – úgy döntött, hogy pályázati pénzből, az Országos Bringapark program keretében BMX- és gördeszkapályát épít a település központi részén fekvő sporttelepen.

Kétszáz aláírást gyűjtöttünk össze, mielőtt nekivágtunk a projektnek

– tájékoztatott a polgármester. – Ezt követően egy Leader-pályázatot nyújtottunk be, amelynek a helyi elbírálása kissé elhúzódott. Nemrég azonban kedvező árajánlatot kaptunk a kivitelezésre, amelyet a képviselő-testület elfogadott. Fontos hangsúlyozni, hogy a beruházással a helyi és környékbeli lakosság sportolási igényét szeretnénk kielégíteni rendezett és szabályos körülmények között.

Bár elsődleges célunk a helyi és környékbeli gyerekek és fiatalok mozgásigényének kielégítése, nem elképzelhetetlen, hogy miután megépült a bringapark, több rendezvényt is szervezünk, BMX-bemutatót vagy sportág-népszerűsítő programot tartunk. Ezzel a beruházással a település szabadtéri sportágkínálatát szeretnénk bővíteni, és bízom benne, hogy még idén el is készül.

A tervek szerint a 9,75×33 méteres pálya építése 2022. március 1-jén kezdődik el, és 2022. december 31-én fejeződik be. A hat elemet tartalmazó létesítmény kivitelezési költsége 27,9 millió forint – derül ki a Csupa Sport cikkéből.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.