Tavaszi újjászületés a hajkoronának is jár

A puha és fényes haj sokaknak csak álom – különösen így tél után, amikor a hajszárító és a festék káros hatásai mellett az időjárás okozta sérülésekkel is számolni kell.

Forrás: Dietaesfitnesz.hu2022. 04. 05. 9:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy biztosítsa a haj regenerálódásához szükséges vitaminokat, tápanyagokat. Ehhez nyújt segítséget az otthon is elkészíthető pakolások receptjeivel a Dietaésfitnesz.hu cikke.

 

ALGÁS PAKOLÁS

Keverjünk el 2 evőkanál chlorellaport 2 evőkanál aloe vera géllel, 1 evőkanál kókuszolajjal és ¼ pürésített avokádóval. Vigyük fel a keveréket a hajra, hagyjuk hatni 10 percig, majd mossuk le nyugtató, kímélő samponnal. A chlorella algát a méregtelenítés királyának is nevezik, ráadásul jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitamint, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet. Az aloe vera segít fenntartani a haj és a fejbőr pH-egyensúlyát, csökkenti a hajhullást.

 

MÉZES-TOJÁSOS PAKOLÁS

1 vagy 2 tojást (a haj hosszúságától függően) keverjünk el 2-3 evőkanál mézzel, 2-3 evőkanál olívaolajjal és egy kevés hajbalzsammal. Vigyük fel a keveréket a hajra, hagyjuk hatni 20 percig, majd mossuk meg a hajat a szokásos módon. A méz gazdag antioxidánsokban, serkenti a haj növekedését, lágyítja a hajszálakat. A tojás erősíti a hajszálakat, segíti a regenerálódást, növekedést, megakadályozza a hajhullást. Az olívaolaj hidratálja, mélyen táplálja a hajat, fényessé, élettel telivé varázsolja a hajkoronát.

 

KÓKUSZOLAJOS-MÉZES PAKOLÁS

1 evőkanál mézet keverjünk el 1 evőkanál extraszűz kókuszolajjal. Vigyük fel a keveréket a nedves hajra, hagyjuk hatni 30-40 percig, majd mossuk meg samponnal a hajat. A hidegen sajtolt extraszűz kókuszolaj gazdag laurinsavban, amely vírus-, baktérium- és gombaölő hatású. Hidratál, segít megőrizni a haj nedvességtartalmát, gátolja a szabadgyökök képződését. Serkenti a hajnövekedést, fényessé és puhává varázsolja a hajat.

 

BANÁNOS-AVOKÁDÓS PAKOLÁS

1 érett banánt villával törjünk össze, adjunk hozzá ½ érett avokádót és 2 evőkanál kókuszolajat. Vigyük fel a keveréket a hajra, hagyjuk hatni 20–40 percig, majd bő langyos vízzel öblítsük le. A banán gazdag káliumban, erősíti a hajszálakat, csökkenti a hajhullást, serkenti a haj növekedését. Az avokádó táplálja, ápolja a hajszálakat, természetes védelmet nyújt a hővel és a kémiai anyagokkal szemben. Serkenti a hajnövekedést, csökkenti a hajhullást, mélyen hidratálja a fejbőrt.

 

EPRES PAKOLÁS

Mintegy 8 szem epret törjünk szét villával, adjunk hozzá 1 tojássárgáját és 2 evőkanál olívaolajat. Mossuk meg a hajat, vigyük fel a pakolást, majd tegyünk a fejre egy zuhanysapkát (az eperdarabok hajlamosak „elmászkálni”). Hagyjuk hatni 20–30 percig, majd öblítsük le. A haj puha, fényes és illatos lesz. Az eper sok-sok vitamint és ásványi anyagot, köztük vasat tartalmaz. Frissíti, táplálja a hajat és a fejbőrt. A tojássárgája vitamin- és zsírsavtartalma révén helyreállítja az igénybe vett hajszálakat, ellenállóbbá teszi a tincseket, megállítja a hajhullást, dúsítja, erősíti, fényesíti a hajat.

 

KÓKUSZOLAJOS-ALMAECETES PAKOLÁS

2 evőkanál extraszűz kókuszolajat keverjünk el 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál nyers almaecettel. Vigyük fel a keveréket a hajra, hagyjuk hatni 20 percig, majd bő langyos vízzel mossunk hajat. Az almaecet segít megőrizni a fejbőr optimális pH-értékét, javítja a hajszálerek működését, több oxigénhez és tápanyaghoz juttatva a hajhagymákat. Csökkenti a hajhullást, megszünteti a fejbőr gombás, bakteriális fertőzéseit.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA érhető el.


Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.