Kiderült, meddig lehet a a csirkehúst tárolni a fagyasztóban

Tévhit, hogy az élelmiszerek örökké elállnak a hűtőszekrényben – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Forrás: Ripost2022. 05. 02. 18:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsok tárolásánál sokszor felmerül az a kérdés, hogy meddig lehet a csirkét a fagyasztóban tárolni, hiszen ez a hús kerül a legtöbbször a ebédnél az asztalra.

Szakemberek szerint a csirke nehezen romlik  meg. Egy évig biztonságosan tárolható, viszont darabolva már más a helyzet. Ebben az esetben érdemes kilenc hónap után felhasználni. A csirke állaga egy év után megváltozik, és íze már nem lesz túl kellemes. A fűszerezés sem segít rajta. 
Így az egész csirkét maximum egy évig hagyhatjuk a hűtőben, a combokat, szárnyakat pedig kilenc hónap eltelte előtt készítsük el.

Így fagyasszuk le a csirkét

Felmerül az a kérdés is, hogyan csomagoljuk a húst? Kell valami speciális csomagolás, hogy a csirke sokáig megőrizze a jó minőségét? 

Szakértők szerint a vákuumcsomagolás a legjobb a tárolásra, mivel légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha ezt nem tudjuk otthon kivitelezni, akkor érdemes fagyasztózacskóban elhelyezni a húst. Amennyire tudjuk légmentesen. Az is megfelel, ha a jól csomagolt bolti csomagolásban tesszük a fagyasztóba, és alufóliával körbetekerjük, hogy újabb védőréteget képezzünk.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.