Kiderült, meddig lehet a a csirkehúst tárolni a fagyasztóban

Tévhit, hogy az élelmiszerek örökké elállnak a hűtőszekrényben – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Forrás: Ripost2022. 05. 02. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsok tárolásánál sokszor felmerül az a kérdés, hogy meddig lehet a csirkét a fagyasztóban tárolni, hiszen ez a hús kerül a legtöbbször a ebédnél az asztalra.

Szakemberek szerint a csirke nehezen romlik  meg. Egy évig biztonságosan tárolható, viszont darabolva már más a helyzet. Ebben az esetben érdemes kilenc hónap után felhasználni. A csirke állaga egy év után megváltozik, és íze már nem lesz túl kellemes. A fűszerezés sem segít rajta. 
Így az egész csirkét maximum egy évig hagyhatjuk a hűtőben, a combokat, szárnyakat pedig kilenc hónap eltelte előtt készítsük el.

Így fagyasszuk le a csirkét

Felmerül az a kérdés is, hogyan csomagoljuk a húst? Kell valami speciális csomagolás, hogy a csirke sokáig megőrizze a jó minőségét? 

Szakértők szerint a vákuumcsomagolás a legjobb a tárolásra, mivel légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha ezt nem tudjuk otthon kivitelezni, akkor érdemes fagyasztózacskóban elhelyezni a húst. Amennyire tudjuk légmentesen. Az is megfelel, ha a jól csomagolt bolti csomagolásban tesszük a fagyasztóba, és alufóliával körbetekerjük, hogy újabb védőréteget képezzünk.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.