A zabkása minden sportolónak erősen ajánlott

A zabpelyhet elsőként írjuk fel a bevásárlólistára, ha egészséges életmódra váltunk. Használhatjuk zsemlemorzsa helyett, a leggyakrabban azonban zabkását készítünk belőle.

Forrás: Csupasport.hu2022. 06. 15. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme a zabpehely jótékony hatásai – olvasható a csupasport.hu cikkében.

 

Magas a rosttartalma

A zabpehely élelmi rostjai jó hatással vannak az emésztésre. A vízben oldható rostok lassítják a felszívódást, ezáltal nem ugrik meg hirtelen a vércukorszint. Ráadásul a zabban megtalálható béta-glükán csökkenti a vér koleszterinszintjét.

 

Ásványi anyagokban gazdag

Egy csésze főtt zabpehelyben 6 gramm fehérje, 4 gramm rost és csak 150 kalória van, de így is felturbózza a szervezetet. Cinket, mangánt, szelént és nagyon sok vasat tartalmaz.

 

Gluténmentes

Maga a zab nem tartalmaz glutént, így elvileg a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Azonban nem árt elolvasni a csomagolást, mert elképzelhető, hogy a betakarítás vagy feldolgozás során keresztszennyeződés lép fel.

 

Stabilan tartja a testsúlyt

A zabkásának közepes a glikémiás indexe, ezért nagyon laktató. Nem kell attól tartani, hogy a reggelire elfogyasztott zabkása után egy-két órán belül falási rohamok törnek ránk.

Ötletes zabkásareceptekért olvassa el a teljes cikket a Csupasport oldalán!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.