Hogyan segíthetünk kutyánknak a kánikula átvészelésében?

A meleg a kutyák számára is nagyon megterhelő. Felelős gazdaként azonban több módon is tudunk segíteni azon, hogy a forró napokat könnyebben elviselje kedvencünk – írja a Feol.hu.

Forrás: Feol.hu2022. 06. 23. 8:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legfontosabb, hogy kutyánk számára mindig megfelelő mennyiségű, friss ivóvizet biztosítsunk. Amennyiben az udvaron tartott ebről van szó, a nyári hónapokban javasolt a terület több pontjára is itatót elhelyezni, lehetőleg olyan helyen, ahol egész nap árnyékban van.

Kutyáink számára felüdülést jelenthet egy gyermekmedence, vagy bármilyen tárolóedény. Ebbe elég csak annyi vizet engedni, ami tappancsaikat ellepi, így beleállva könnyen hűsíthetik magukat a négylábúak. Fontos viszont az is, hogy a kórokozók megtelepedését megelőzve ezt a vizet is rendszeresen cseréljük.

Az ásással ilyenkor nem a gazdát szeretnék bosszantani az ebek, számukra kifejezetten hűsítő menedékként szolgál a frissen kiásott gödör. Ezt érdemes meghagyni számára, így megszokhatja, hogy az az ő helye és az udvar különböző pontjaiban valószínűleg nem kezd majd „kertészkedni” olyan helyet keresve, ahol hűsölhet.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.