Sikerült visszacsalogatni a vízbe a búzaföldre tévedt bébifókát

Menhely hiányában az ausztrál gazda visszavitte a kis állatot az óceánhoz, és szabadon engedte.

2022. 07. 07. 12:17
null
Nyíregyháza, 2020. december 21. Kuksza és Beni, a borjúfóka (Phoca vitulina) tenyészpár a Nyíregyházi Állatpark fókamedencéjében 2020. december 21-én. Két borjúfókát adományozott a szerbiai Palics állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ezen a napon indult el a sóstógyógyfürdõi látványosságból. Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három kilométerre az óceántól, a búzaföldjén talált egy kisfókát egy ausztrál gazda az Eyre-félszigeten.

A Cowell közelében élő farmer csütörtök reggel talált rá a búzaföldjére tévedt bébifókára a házához vezető úton, miután a szomszédja felhívta, hogy ritka vendéget kapott.

Ty Kayden kocsijával visszavitte a kis állatot az óceánhoz, és szabadon engedte, mivel a környéken nincs olyan állatmenhely, ahol gondoskodhattak volna róla.

A The Guardian cikke szerint a búzaföldtől mintegy 80 kilométerre van a legközelebbi fókakolónia az Ausztrália déli részén található Eyre-félszigeten.

Kayden elmondta, hogy családja több mint 60 éve gazdálkodik a környéken, de ilyen messze, a félsziget belsejében még sohasem találkoztak fókával.

Csak egy szűk, két keréknyomnyi út vezet a partra – mesélte, hozzátéve, hogy fogalma sincs, hogy juthatott a kis állat ilyen távol a víztől. Az állat soványnak látszott, de szerencséje, hogy a környéken vadászó rókák nem vették észre

– mondta.

A gazda egy munkása segítségével vitte az óceánhoz a fókát. A kis állat a Twitterre felkerült felvétel szerint először nem nagyon akart mozdulni, de aztán szelíd nógatással rávették, hogy bemenjen a sekély vízbe.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.