Így lesz sokáig gyönyörű barna a bőrünk

A Diéta és Fitnesz csapata utánajárt, hogy a különböző tájakon milyen trükkökkel napoznak a nők.

Forrás: Diéta és Fitnesz2022. 08. 14. 13:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil barna bőr titka

Ugyan ki ne irigyelné a napsütötte brazil tengerpartok lányait, akik csoki bőrükkel szinte mindenkit elvarázsolnak. Talán nem is gondolnánk, de egy borzasztó egyszerű trükköt használnak nap mint nap – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.

Amikor kimennek a strandra, azonnal nedves homokkal masszírozzák be a testüket, amivel nemcsak a vérkeringésüket élénkítik, de az elhalt hámsejtektől is megszabadulnak napozás előtt.

 Szerencsére ma már nem csak a tengerparton juthatunk hozzá homokhoz: kiváló, homokszemekkel dúsított bőrradírokat is vásárolhatunk a drogériákban. Ezután, ha szeretnénk követni a brazil nők szokásait, a legjobb, ha kókuszolajat kenünk magunkra. Ez ugyanis azonnal bársonyossá teszi a bőrt, ráadásul ennek a természetes zsiradéknak fényvédő hatása is van.

Az olaszok az olívaolajra esküsznek

Az olasz nők pontosan tudják, hogy olívaolaj a bőrükre kenve is nagyon egészséges. 

Ez a természetes zsiradék ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-vitamint, klorofillt, karotin-származékokat és polifenolokat is, amelyek mind képesek szembeszállni az öregedést felgyorsító szabadgyökökkel. 

Ettől függetlenül nem árt, ha tudjuk, hogy az olasz nők sokkal jobban hozzászoktak a napsütéshez, mint mi, vagyis ha érzékeny a bőrünk, az olíva sajnos nem nyújt elég védelmet. A napozás után bőrápolásra viszont tökéletes, hiszen az extra szűz olívaolaj az egyik legjobb természetes testápoló.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.