Itt készül a világ legjobb és legdrágább feketemarhája + videó

Mijazakiban termelik a legjobb vagjumarhahúst, Kagosimában tenyésztik a legjobb vagjubikát, legalábbis a Japán délnyugati részén a hétvégén tartott "vagjuolimpián" odaítélt díjak szerint.

Forrás: MTI2022. 10. 10. 14:33
null
Tokió, 2019. április 1. Patrick Shimada, a Grand Hyatt Tokyo konyhafõnöke a következõ japán uralkodói korszak nevét bejelentõ esemény tiszteletére készít egy Golden Giant Burgert, a szálloda exkluzív különlegességét 2019. április 1-jén. A japán wagyu marhából, libamájból és szarvasgombából készített, közel három kilogrammos, 15 centiméter magas és 25 centiméter átmérõjû hamburgert június 30-ig kóstolhatják az érdeklõdõk. Az ára százezer jen, mintegy 257 ezer forint. MTI/EPA/Franck Robichon Fotó: Franck Robichon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vagju (wagyu) japán feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek.

Az ötnapos vagjumarha-bajnokság utolsó napján, hétfőn a házigazda Kagosima tartománynak adták át azt a miniszterelnöki díjat, amely a legjobb vagjubikának jár testalkata és szőrzete alapján. A legjobb minőségű vagjúhúsért járó díjat a szomszédos Mijazai kormányzóság nyerte el.

 

Kisida Fumio miniszterelnök, aki személyesen is részt vette a kagosimai Kirisima városban rendezett "olimpia" záróünnepségén, reményét fejezte fejezte ki, hogy tovább nő a japán vagjuhús népszerűsége és emelkedik előállításának hatékonysága is.

 

A kilenc kategóriában odaítélt díjak közül hatot nyert el Kagosima, amelynek kormányzója kijelentette: „kétségkívül” náluk termelik a legjobb vagjuhúst.

A versenyen rekordszámú, 438 vagjumarha vett részt Japán 47 kormányzósága közül 41-ből, a rendezvény 300 ezer látogatót vonzott.

A vagjuolimpiát ötévente rendezik meg, a következőt az északi Hokkaidó szigetén.

Borítókép: Illusztráció. Patrick Shimada, a Grand Hyatt Tokyo konyhafőnöke a következő japán uralkodói korszak nevét bejelentő esemény tiszteletére készít egy Golden Giant Burgert, a szálloda exkluzív különlegességét 2019. április 1-jén. A japán wagyu marhából, libamájból és szarvasgombából készített, közel három kilogrammos, 15 centiméter magas és 25 centiméter átmérőjű hamburger ára százezer jen, mintegy 257 ezer forint volt. (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.