A természet lesz a bécsi Kunst Haus fő témája 2021-ben

A fókuszba a Rethinking Nature témája kerül, vagyis az a kérdés, hogy a fotográfia hogyan befolyásolja a természet észlelését.

Forrás: MTI2020. 12. 25. 12:40
null
A jövő évben várhatóan a bécsi Kunst Haus is több látogatót fogadhat majd Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A természet lesz a bécsi Kunst Haus fő témája 2021-ben. A fókuszba a Rethinking Nature témája kerül, vagyis az a kérdés, hogy a fotográfia hogyan befolyásolja a természet észlelését. Emellett kiemelt figyelmet kapnak fotós nők és a második alkalommal sorra kerülő Foto Wien fesztivál is.

Március 10-én veszi kezdetét a 160 tárlatot és projektet átfogó fesztivál. Március 28-ig a kiállításokon és bemutatókon kívül szimpóziumokat, vitákat, stúdióbeszélgetéseket és vezetett túrákat tartanak az egész városban.

Az osztrák fotó egyik jelentős személyisége, Elfie Semotan előtt tiszteleg a Haltung und Pose (Tartás és póz) című kiállítás március 13. és augusztus 29. között a fotós júliusi 80. születésnapja alkalmából.

A jövő évben várhatóan a bécsi Kunst Haus is több látogatót fogadhat majd
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

Ősszel Susan Meiselas műveit mutatja be a Mediations című kiállítás szeptember 22-től. Az amerikai fotós munkáiban elsősorban társadalompolitikai témákkal foglalkozik.

A Rethinking Nature mottó alatt három kiállítást mutat be a Kunst Haus: Herwig Turk, Ines Doujaks, valamint a Robert Knoth & Antoinette De Jong fotósduó műveit láthatja a közönség.

2020-ban mindössze 200 napon volt nyitva a bécsi Kunst Haus, ezalatt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a vendégek 40 százaléka látogatott el az intézménybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.