Értékes Star Wars-játékokat talált egy brit házaspár a szemétben

A szomszéd által hátrahagyott szemeteszsákokban talált értékes Star Wars-játékokat egy idős brit házaspár. A szerencsés pár egy árverésen 400 ezer fontot (160 millió forintot) kapott a Csillagok háborúja-babákért és -űrhajókért. A játékokat a pár szomszédja és barátja, a nemrég meghalt Peter Simpson hagyta rájuk – közölte az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 06. 13:18
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közép-angliai Stourbridge-ben élő házaspár nem tudta, hogy milyen kincs hullott az ölébe, amikor kibontotta a szomszéd által számukra a garázsban hagyott zsákokat. A fiuk azonban nyomban felhívott egy árverési házat, amely le is csapott a több évtized alatt felhalmozott, még eredeti csomagolással is megtartott Star Wars-relikviákra – írta meg a Times.

A tárolás miatt sok tárgy kissé nyirkos volt, de ennek ellenére is ez volt a legjobb Star Wars-gyűjtemény, amelyet valaha láttam

– mondta el Chris Aston, az Aston’s aukciósház vezetője. Hozzátette, hogy a világ minden tájáról voltak érdeklődők, úgyhogy biztos volt benne, hogy jó árat kapnak a gyűjteményért.

Fotó: Pexels

Különösen értékesnek bizonyult a galaktikus birodalom flottájának egy parancsnoki figurája, két ismert példány közül az egyik, eredeti csomagolásban, amely 32 500 fontért (13 millió forintért) kelt el. A szintén saját csomagolásában eltett Jawa-figura – a tíz létező ismert darabból az egyik – 27 280 fontot (11 millió forintot) ért egy vásárlónak.

A Jedi visszatér című Star Wars-epizód nyolc figurából álló szettje a nyolcvanas években egyenként 1,59 fontba (640 forintba) került, most azonban 1400 fontért (558 ezer forintért) ment el.

A Star Wars-relikviák általában jó üzletnek bizonyulnak az árveréseken. 2015-ben egy Luke Skywalker-baba, amely 1978-ban gyerekjátékként került piacra, 25 ezer dollárért (7,6 millió forintért) kelt el a Sotheby’s és az eBay által szervezett árverésen.

Aston szerint a brit pár joggal érezheti úgy, mintha a lottón nyertek volna.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Hét Emmy-díj az elmúlt évek legjobb Star Wars-produkciójának

Az Emmy-díjak kapcsán érdemes kiemelni egy új versenyzőt, az első élő szereplős Star Wars-sorozatot. Hét díjat nyert, bár az egyik legfontosabb kategóriában alulmaradt, de újonctól ez is igen szép teljesítmény.

A Csillagok háborúja univerzumában játszódó, élő szereplős (tehát nem animációs) sorozatra már legalább tíz éve vártak a rajongók, és ez pont az a terep volt, ahol hatalmasat lehetett volna bukni: a Solo-film is tele volt akcióval, a látványra nem lehetett panasz, mégis inkább elfeledné sok követő.

A Mandalorian azonban jött, látott, győzött, 2019 vége felé, az első pár rész után masszív rajongótábora lett, és most megjöttek a díjak is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.