Frissítő gyümölcsös nyári arcpakolások házilag

Nyáron különösen fontos a bőrünk ápolása, mivel az erős UV-sugárzás gyulladást, ráncokat és a bőr késői pigmentálódását okozza – írja a Thatslife.hu.

Forrás: thatslife.hu2021. 07. 13. 20:10
null
A görögdinnye az arcbőrre is csodás hatással van Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos, hogy mindegyik arcpakolás előtt radírozzuk le az arcbőrt, és csak a megtisztított arcbőrre vigyük fel a pakolást!

1. Görögdinnyés-mézes pakolás a vízhiányos bőrre

A görögdinnye 90 százalékban vízből áll, és nagyon sok ásványi anyag (nátrium, vas, kalcium, foszfor) található benne, melyek hidratáló és sejtmegújító hatással bírnak.

Hozzávalók:

  • 5 kocka kimagozott görögdinnye

  • 1 evőkanál méz
  • A görögdinnyét egy tálkában egy villával törjük össze, adjuk hozzá a mézet, keverjük össze, majd vigyük fel a megtisztított arcbőrre és hagyjuk hatni 15-20 percig. Utána a pakolást langyos vízzel öblítsük le, és kenjük be arcunkat hidratáló nappali arckrémmel.

    A görögdinnye az arcbőrre is csodás hatással van
    Fotó: Unsplash

    2. Sárgabarackos joghurtos-mézes pakolás a ráncok ellen

    A sárgabarack gazdag A-vitaminban és kénben, így remek bőrfeszesítő és ránctalanító, magas karotintartalma pedig segít a pigmentfoltok halványításában és a szép, egyenletes barnulásban.

    Hozzávalók:

  • 2 db hámozott sárgabarack
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • A meghámozott sárgabarackot törjük össze egy villa segítségével, majd adjuk hozzá a mézet és a joghurtot. Keverjük össze, vigyük fel a megtisztított arcbőrre és hagyjuk rajta tíz percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Az eredmény selymes és üde bőr!

    A teljes cikk, benne a banános-mézes arcpakolás receptjével ITT olvasható el.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.