Kerti munka: most kell lépni a monília ellen

A nedves, párás idő, a 12 fok alatti hőmérséklet a gombás fertőzések időszaka, ezért fontos a megelőzés.

Forrás: duol.hu - mediaworks2021. 03. 20. 13:40
null
Most kell megvédeni a kajszibarackot monília ellen Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőgazdaságnak kedvezett az elmúlt csapadékos időszak, az időjósok következő hét közepéig ehhez hasonló időjárást ígérnek – írja a duol.hu. A nedves, párás idő, a 12 fok alatti hőmérséklet a gombás fertőzések és főleg a monília időszaka. Ezért fontos a megelőzés: ajánlatos most a kajszit, majd a meggyet is permetezni a virágfertőző monília ellen. A rezes lemosás gyérítheti a vesszőkön, rügypikkelyeken áttelelő gombákat.

Most kell megvédeni a kajszibarackot monília ellen
Fotó: unsplash

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Zöldebben az élet: magültetési kisokos

Bár valójában inkább egy városi kertésznek tartom magam, akiben nagyobb a lelkesedés, mint a valódi tudás, mégis minden év tavaszán újult örömmel kezdem a kerti szezont.

A héten épp a magültetési program lesz nálam porondon – erről osztom meg tapasztalataimat, hátha másnak is segítenek. Azt hiszem, összességében nem lehet panaszunk az eddigi idei időjárásra. Sokat süt a nap, már a bokrokon feltűnnek a levélkezdemények, sőt van, amelyik már virágzik is. Mindemellett a kertészeti boltokban, az üzletekben és a virágárusoknál is megjelentek a virág-, fűszernövény- és konyhakerti magok, amelyekből én is szereztem be néhányat – olvasható a lakáskultúra.hu cikkében.

Bár mikrozöldeket neveltem már magról, jellemzően palántákat vásároltam ez idáig a láda- és emeltágyasunk növénykollekciójába. Idén azonban virágmagokat és fűszernövényeket tervezek ültetni, melyeket eleinte a szobában nevelgetek majd.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.