Öt gyors, diétás finomság – nem csak fogyókúrázóknak

A nagy karácsonyi trakta után szinte vágyunk egy kis könnyítésre, érdemes pihentetni az emésztőrendszerünket.

Forrás: Diéta és Fitnesz2021. 01. 03. 12:43
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme, 5 gyorsan elkészíthető diétás finomság, ami segít, hogy egy kicsit fellélegezzünk az ünnepek után – írja a diétaésfitnesz.hu cikke.

Fotó: Pexels

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Pikáns ízét úgy fokozhatjuk, ha a tököt először megsütjük, majd a levest narancslével és chilivel ízesítjük. Végül szórjuk meg fahéjjal, így lesz igazi diétás finomság.

AVOKÁDÓ SALÁTA

Az avokádó keverhető zöld salátával, hagymával, de jól illik gyümölcsök mellé is. Készíthetünk belőle diétás citrusos salátát, így tökéletes vitaminbombát kaphatunk.

FETASAJTOS SÜLT CÉKLA

A céklát mossuk meg, egyesével csomagoljuk be alufóliába! Így tegyük be a sütőbe és mérsékelt lángon süssük, amíg meg nem puhul. Kockázzuk fel a hozzávalókat, majd szórjuk meg azokat szezámmaggal és balzsamecettel!

HÁZI TÚRÓKRÉM GRÁNÁTALMÁVAL

A zsírszegény túrót keverjük el kevés joghurttal és mézzel, majd keverjük bele a gyümölcsöt. A gránátalma bíborvörös magocskái ünnepi díszbe öltöztetnek bármilyen egyszerű ételt.

CSOKIS ALMAKARIKÁK

Az aszalt almát készen is megveheti, de érdemes saját kezűleg szárítani. Ha érdekli, hogyan dobhatja fel ezt az egészséges édességet, olvassa el a teljes cikket a Diéta és Fitnesz oldalán!

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk az ünnepek utáni étkezéssel: Felkapott pár kilót az ünnepek alatt? A böjt a megoldás! A böjt nemcsak a testnek és a léleknek is hasznára válhat, segít a megtisztulásban. Ilyenkor érdemes kerülni a társaságot és a barátokat a kísértések miatt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.