Dobrev Klára kommunista tempójú megalázkodása Biden előtt

Dobrev asszony levele Pontosan tükrözi, hogy mi forog kockán a 2022-es választásokon: az ország szuverenitása.

2021. 09. 20. 11:11
DOBREV Kl·ra
Budapest, 2019. május 16. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a Republikon Intézet Kire szavazzanak a liberálisok? című kerekasztal-beszélgetésén a TRIP rendezvényhajón 2019. május 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára, az ellenzék szépreményű miniszterelnök-jelölt-jelöltje vett egy nagy levegőt – talán nem is kellett olyan túl nagyot vennie, hiszen rutinból cselekedett –, és 9/11 évfordulója kapcsán írt egy megalázkodó nyílt levelet Biden elnöknek pártja és nyilván férje nevében is.

Igazi kommunista tempóban, a nagy Szovjetunió iránti valahai elkötelezettsége szellemében, mélységes s…ggnyalással.

Nos ez az, amire számíthatna az ország, ha a sors különös fintora, természetesen „trükkök százai” és egyéb érthetetlen okok miatt mégis a balliberális szivárványkoalíció jutna hatalomra 2022 tavaszán Magyarországon.

De! Dobrev Klára nagy előszeretettel értelmez félre szövegeket, legutóbb a szerény személyem által lapunkban megjelentetett cikkemet fordította ki eredeti jelentéséből, s volt szíves azt feltételezni rólam, hogy én azonnali Huxit-ot, vagyis Magyarország EU-ból való kilépését javaslom, miközben én arról írtam, hogy amíg csak lehet, bent kell maradni az unióban, kivéve, ha lehetetlen és tűrhetetlen helyzetbe hoznak bennünket a brüsszeli fősodratú elitkörök.

Nos éppen ezért, minden félreértés elkerülés végett ideidézem szó szerint Dobrev Klára (pardon, József Attila!) „hevét és nevét”:

„Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ismét egy teljes mértékben demokratikus országgá váljunk, és mint korábban, ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk. Ez az ígéretünk Önöknek 2021. szeptember 11-én, Budapesten.”

Csodálatos.

Ez félreérthetetlenül olyan, mint egy megalázkodó, önmagát egy felettes hatalomnak önként alávető szolgalélek vallomása – s egyben igazi kommunista karaktervonás. „Ígéretet teszünk”; „elkötelezettek vagyunk”, „megbízható partnerek és barátok leszünk” – árulkodó szavak. Nagyapjának és édesanyja korának, a rákosista, majd a kádári diktatúrának a nyelvezete, szellemisége Moszkva felé. 

A nemzeti szuverenitásról és a függetlenségünkről, az önálló politikai cselekvésről és döntésképességről önként és dalolva való lemondás jellegzetes szövege.

Ráadásul színtiszta érthetetlenség is, amit Dobrev ír. 

Ki mondja ma azt, hogy Magyarország nem konstruktív tagja az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének, vagyis a NATO-nak? 

Számos helyen ott vagyunk a NATO kötelékében rendfenntartó erőként a világ különböző gócpontjain, ott voltunk Afganisztánban is, hadd emlékeztessem erre a DK jelöltjét. Folyamatosan növeljük a katonai hozzájárulásunkat a NATO közös ügyeihez, a GDP-arányos két százalékot is célul tűztük ki, miközben rengeteg NATO-tag távol áll ettől, többek között Németország is.

Tehát egyáltalán miről beszél Dobrev Klára? 

A másik szokásos mantráról, mely szerint ígéri, hogy általuk ismét teljes mértékben demokratikus országgá válunk, mint régen, nem is érdemes beszélni. Arról kellene inkább, hogy vajon az Egyesült Államok teljes mértékben demokratikus-e még, főleg éppen Biden alatt? – és erre nem is egyszerű a válasz.

És a végére: elkötelezettek vagyunk, hogy ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk.

Erre csak egy mondat a válasz: az Orbán-kormánynak kiváló volt a viszonya a Trump-kabinettel, és bár a demokratákkal rengeteg a vitánk, mégis igyekszünk jó kapcsolatokat fenntartani velük. Csak az a kérdés, hogy a másik fél erre hogyan reagál.

Szóval levegőboxolás és mellébeszélés minden, amit Dobrev ebben a csicskás-, vagy ha tetszik labanc-mentalitású levélben megfogalmaz Joe Biden még hivatalban lévő elnök felé. 

Értelmetlen, felesleges, szánalmas megalázkodás, semmi más.

De pontosan tükrözi Dobrev asszony levele, hogy mi forog kockán a 2022-es választásokon.

Az ország szuverenitása és függetlensége, semmi más.

Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.