Szijjártó Péter nem alkuszik

Világossá tette, hogy az EBESZ-delegáció feladata, hogy megfigyeljék a választásokat, és nem a nagykövetségeké.

2022. 02. 23. 14:00
RAU, Zbigniew ; SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2022. február 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter, az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet (röviden EBESZ) elnöke az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán 2022. február 21-én. MTI/AP/Virginia Mayo Fotó: Virginia Mayo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balliberális közösségi médiában felrótták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, hogy „finoman megfenyegette” a külföldi nagyköveteket: ne avatkozzanak be a magyar választási folyamatokba.

Szijjártó így válaszolt erre a Megafon rendezvényén:

Én nem finoman megfenyegettem őket, hanem elég keményen elmondtam, hogy mi várható. Tehát kikérem magamnak, hogy bárkivel finoman beszéltem volna ebben a kérdésben

– válaszolta.

Ez igen, gratulálok, Péter! (Közvetlen hangnemem oka, hogy régóta ismerjük egymást.)

Így kell válaszolni, ha a nemzeti szuverenitásunk megvédéséről van szó.

Itt nincs helye a finomságnak: ezek vérre menő kérdések. Egy nemzet sorsa dől el rajtuk – hogy én se beszéljek félreérhetően és „finoman”.

Érdemes még idézni őt, mert példaértékű:

Én világosan elmondtam, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, meg van egy szuverén ország, ahol ők egy másik ország képviselői. És én biztos leváltanám a nagykövetemet, ha megtudnám, nem csinálnak ilyet, mert 2014 óta elég világos rezsimek vannak érvényben, ha megtudnám, hogy az adott nagykövetem az adott országban a belpolitikai kérdésekben véleményt nyilvánít.

Mindennek a háttere az, hogy korábban több budapesti nagykövetség is jelezte, hogy azt tervezi, részt vesz megfigyelőként az áprilisi választásokon, mert aggódik azok tisztasága miatt. Szijjártó világossá tette, hogy az EBESZ-delegáció feladata, hogy megfigyeljék a választásokat, és nem a nagykövetségeké. Beszélt arról is, hogy a nagykövetségi embereknek nem dolga, hogy platformokat alapítsanak, járkáljanak a szavazókörökbe és elmondják, mi a jó és mi a nem jó. Ez egy ezeréves államisággal rendelkező keresztény ország, amely megvédi magát, ha kell – mondta. Sőt, világossá tette: azt a nagykövetet, aki beavatkozik a magyar választásokba, utána már csak legfeljebb osztályvezető-helyettesi szintig fogják beengedni a magyar közigazgatásba.

Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten a régi magyar mondás szerint.

Egyébként Varga Judit igazságügy-miniszter is „szijjártós” választ adott, amikor a választást megfigyelni érkező, gigantikus létszámú – hiába, vonzó hely Magyarország – EBESZ-küldöttséggel kapcsolatban megjegyezte: semmi baj, jöhetnek, csak azt elvárjuk, hogy ne avatkozzanak be a választások kimenetelébe…

Jó lesz majd őket ellenőrizni egy hazai csapattal…

De félre a tréfát: a fősodratú globalistákkal (más szóval: balliberálisokkal) az a baj, hogy olyan fake news-okat terjesztenek politikai ellenfeleikkel kapcsolatban, amikre valójában ők készülnek. S ha valami félelmetes és veszélyes ezekben a kiszólásokban a magyar választások kormányoldali elcsalásával kapcsolatban, az éppen ez.

Gondoljunk csak az ukrán–orosz „konfliktusra”: a Nyugat fősodratú erői azzal ordították tele a világsajtót és médiát, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Egészen biztosan, 10-én, vagy ha nem akkor 15-én, ha akkor sem, akkor 20-án vagy 32-én. Biden pedig nemrég azt „érezte”, hogy az oroszok támadni fognak.

Mindez annak a leplezése volt, hogy valós céljuk Oroszország meggyengítése.

Nos, erről szólhat „az Orbán-kormány elcsalja a választásokat” című fake news is. Inkább ők azok, akik beavatkoznak a belső folyamatainkba…

Ezt csinálták az Egyesült Államokban is: 2016-ban Trumpot vádolták azzal, hogy orosz segítséggel elcsalták a választásokat, ebből semmi nem volt igaz, viszont 2020-ban ők megtették mindezt – lásd Patrick M. Byrne könyvét, A nagy választási csalást (Pannónia Nyomda Kft, 2021), Illetve nagyjából ezt vallotta be Molly Ball is a Time Magazin-ban 2021. február 15-én megjelent cikkében.

Csak egyet tehetünk: iszonyatos erővel figyelünk minden beavatkozási kísérletre, a titkosszolgálatainknak totálisan résen kell lenniük, különös tekintettel az esetleges elektronikus, digitális, számítógépes beavatkozási kísérletekkel szemben, a szavazólapokat pedig ezerszeres védelemmel kell őriznünk.

Ady szerint Petőfi nem alkuszik.

Szijjártó sem, és mi sem.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (röviden EBESZ) elnöke az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán 2022. február 21-én (Fotó: MTI/AP/Virginia Mayo)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.