Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Elhatárolódik végre a baloldal Gyurcsánytól?

„Az elhatárolódás legyen minél gyorsabb, mert amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.”

2013. 02. 04. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határolódjanak el a fasizmustól, a nácizmustól, a nyilasoktól, a rasszizmustól, az antiszemitizmustól, az irredentizmustól, a szélsőségektől, a Jobbiktól és a Rosszabbiktól.

S ha a Fidesz, a KDNP, a kormány, Orbán Viktor, a miniszterek és a jobboldali politikusok egyre-másra meg is teszik ezt – lásd a Gyöngyösi Márton félreérthető parlamenti beszédét követő reakciókat, a Kossuth téri gyűlést, lásd az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció előtti budapesti elhatárolódást a zsidóellenességtől stb. stb. –, akkor a válasz az: Ez még nem elég! Ahogy a focipályákon a több góllal vezető csapat szurkolói kiabálnak a lelátón: Még, még, még, ennyi nem elég! Megittasodva pirruszi győzelmüktől, vérszemet kapva további követeléseket támasztanak. Azt követelik, hogy ne hetente, hanem immáron naponta határolódjanak el. Sőt, ez sem elég: az lesz a legjobb, ha Orbán Viktor óránként megnyilatkozik a televíziókban, s közli, hogy nem szereti a nyilasokat, a Fidesz és a KDNP pedig percenként ad ki sajtóközleményt, hogy Hitlert kifejezetten csúnyának tartják, és szemükben napról napra csúnyul. Mert ki tudja? Ez a szörnyűséges magyar jobboldal akár egy percen belül is antiszemitává válhat

Szóval a percenkénti bocsánatkérés és elhatárolódás már talán – de csak talán! – elég lenne Bajnainak, Mesterházynak, Újhelyinek, Kuncze Gábornak, Bauer Tamásnak és még ki tudja, kinek a baloldalon.

Én azonban most – cserébe – egy egészen másfajta elhatárolódás szükségességét szeretném megfogalmazni. Ez pedig nagyon egyszerű: itt és most felszólítanám a baloldali pártokat, politikusokat és civil szervezeteket MSZP-től Milláig és vissza arra, hogy határolódjanak el Gyurcsány Ferenctől és pártjától, a Demokratikus Koalíciótól. Indokom egyszerű: Gyurcsány Ferenc a legutóbbi évértékelőnek nevezett beszédében is megerősítette, hogy a kettős állampolgársággal szembeni fellépés 2004-ben nagyszerű volt a kormány részéről; egyetlen szóval sem kért bocsánatot őszödi beszédéért, azért, hogy félrevezették az országot a 2006-os kampányban, és így manipulálták a választásokat; azt sem bánták meg, hogy a tüntetőkkel szembeni 2006-os brutális rendőrattak rendben volt, a rendőrség fellépését ma is meg kell védeni.

Ma, 2013-ban már elegendő bizonyíték, dokumentum, szakértői beszámoló, bírósági ítélet stb. áll rendelkezésre ahhoz, hogy ne legyen kétség: a rendőrség 2006-os fellépése az emberi jogok sárba tiprása volt. Velejéig antidemokratikus, szabadságellenes fellépés, afrikai és észak-koreai színvonalra „emelkedve\". És – az őszödi beszéde mellett – ezt a fellépést Gyurcsány Ferenc ma is védi.

Gyurcsány Ferenc tehát antidemokrata és szabadságellenes.

Kéretik tehát az összes, magát demokratának és szabadságpártinak tartó baloldali párttól, hogy ezennel és azonnal szakítsák meg a DK-val folytatott egyeztetéseiket, határolódjanak el Gyurcsány Ferenctől és a DK-tól, mert egyébként, ha ezt nem teszik meg, minden, a jobboldal felé irányuló elhatárolódási felszólításuk hiteltelenné és komolytalanná válik.

Az elhatárolódás legyen minél gyorsabb, mert amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.

S ha netán mégsem történik meg ez? Akkor halálosan megunt, kisded elhatárolósdijukat innentől kezdve nem kell sem a kormánynak, sem a jobboldalnak komolyan vennie.

Ugyanis aki a választások manipulálását, demokrácia- és szabadságellenes politikát folytató pártot és annak vezetőjét elfogadja, sőt tárgyal vele az együttműködésről, annak nem lehet hiteles szava és követelése a szélsőjobboldallal, rasszizmussal, antiszemitizmussal szemben sem.

Ez ilyen egyszerű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.