időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

2008 óta nem volt ilyen Borsodban

LM
2011.10.27. 12:23

Jelentősen csökkent a regisztrált munkanélküliek száma szeptemberben, augusztushoz képest a megyében.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központja által nyilvánosságra hozott adatok szerint az elmúlt hónapban Borsodban 63 444 munkanélkülit tartották nyilván, számuk 2021-gyel volt kevesebb, mint augusztusban, és 613-mal kevesebb, mint a megelőző év szeptemberében volt.

A nyilvántartott munkanélküliek száma 2008 óta nem volt ilyen alacsony Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol februártól mérséklődik a munkanélküliség, az év második hónapjában 17 ezerrel több volt az állástalanok száma, mint szeptemberben.

A nyilvántartott álláskeresők létszámához számított munkanélküliségi ráta meglehetősen szórt a megyében, míg Tiszaújváros, Mezőkövesd és Miskolc térségében 12,5-16,8 százalék, addig Encs és Gönc környékén a 40 százalékot is meghaladja.

A regisztrált munkanélküliek közül 7879 volt a pályakezdő, számuk egy hónap alatt 250-nel csökkent.

A munkaügyi központ adatai szerint az év kilencedik hónapjában a munkaadók 5615 munkahelyre kerestek dolgozót, a korábban bejelentett és be nem töltött álláshelyekkel együtt csaknem 11 ezer álláslehetőség volt a megyében. Ezek túlnyomó többsége, 87 százaléka valamilyen támogatási formához kötött volt, az állástalanok főleg a közfoglalkoztatásban találtak maguknak munkát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.