EMFESZ: újabb ügy zárult le

Elutasította a Fővárosi Bíróság végzésében a Mabofi Holdings képviselője, Karikás Dávid által kezdeményezett pótmagánvádas eljárásban benyújtott vádindítványt Góczi Istvánnal szemben – közölte az ügyben áttételesen érintett korábbi gázszolgáltató, az EMFESZ Kft. pénteken a távirati irodával.

2011. 10. 24. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy Góczi Istvánnal, az EMFESZ ügyvezetőjével szemben a vállalat előző tulajdonosa, a Mabofi azért kezdeményezett korábban büntetőeljárást, mert véleménye szerint Góczi István azon általános tulajdonosi meghatalmazása, amely alapján 2009-ben az EMFESZ-t értékesítette a RosGas AG részére, a vállalat eladására nem terjedt ki. A Góczi Istvánnal szembeni büntetőeljárást a nyomozó hatóság 2011. június 1-jén megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. A közleményből kiderül, hogy ezzel a megszüntetéssel szemben indított pótmagánvádas eljárást Karikás Dávid, amelyet a Fővárosi Bíróság – a többi között – arra hivatkozva utasított el, hogy a pótmagánvád nem tartalmaz kellően megfogalmazott tényállást. Az ügy előzménye az, hogy 2009 tavaszán, miután a korábbi gázszállító, a RosUkrEnergo beszüntette az EMFESZ-nek a szállítást, Góczi István a Mabofi tudta nélkül eladta a céget egy dollárért a RosGasnak. A tulajdonosváltást akkor a cégbíróság bejegyezte és a Magyar Energia Hivatal jóváhagyta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.