Két hete hat marharostélyost tesztelt a Panaszkönyv, akkor a versenyt egy bizonyítottan húsmarhából származó magyar termék nyerte. A séfek azt állították, a hazai áruházakban kapható húsok többsége kiöregedett tehenekből származik. Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke pedig az adásban azt mondta, az üzletek a különbséget feltüntetik a polcokon, jelzik, hogy tejelő marha, vagy húsmarha húsáról van-e szó. A Panaszkönyv utánajárt, igaza volt-e Éder Tamásnak: kiírást egyik hipermarketben sem találtak. Az egyik üzletlánc hentese pedig 60 hónapos tejelő marha húsát akarta eladni húsmarhaként a fogyasztóvédelmi magazin stábjának.
A Hússzövetség elnöke szerint többnyire a kisebb üzletek próbálkoztak a polcokon elkülönített húsmarha eladásával. Magas áruk miatt azonban ezt nem tehették sok sikerrel. Magyarországon a húsmarhatartás egyébként a kevés sikerágazatok egyikének tekinthető. Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke azt mondta: a magyar marhahús minősége kiváló. Az ügyvezető igazgató szerint az itthon levágott tejelő marhák húsát külföldre viszik.