Hústeszt: jól vigyázzon, mit emel le a polcról

Rossz minőségű tejelőmarha-húst árulnak az üzletekben húsmarha helyett. A jó minőségű termékek 90 százalékát inkább külföldre viszik – derül ki a hírTV Panaszkönyv című műsorából.

PR
2011. 10. 26. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete hat marharostélyost tesztelt a Panaszkönyv, akkor a versenyt egy bizonyítottan húsmarhából származó magyar termék nyerte. A séfek azt állították, a hazai áruházakban kapható húsok többsége kiöregedett tehenekből származik. Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke pedig az adásban azt mondta, az üzletek a különbséget feltüntetik a polcokon, jelzik, hogy tejelő marha, vagy húsmarha húsáról van-e szó. A Panaszkönyv utánajárt, igaza volt-e Éder Tamásnak: kiírást egyik hipermarketben sem találtak. Az egyik üzletlánc hentese pedig 60 hónapos tejelő marha húsát akarta eladni húsmarhaként a fogyasztóvédelmi magazin stábjának.

A Hússzövetség elnöke szerint többnyire a kisebb üzletek próbálkoztak a polcokon elkülönített húsmarha eladásával. Magas áruk miatt azonban ezt nem tehették sok sikerrel. Magyarországon a húsmarhatartás egyébként a kevés sikerágazatok egyikének tekinthető. Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke azt mondta: a magyar marhahús minősége kiváló. Az ügyvezető igazgató szerint az itthon levágott tejelő marhák húsát külföldre viszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.