November 18. és 20. között ismét megrendezik a Kézműves magyar ízek vásárát a budapesti Millenárison, amely számos újdonsággal várja a magyar ízek kedvelőit. A vásár egy egyedülálló kezdeményezés csúcspontja is lesz: a szervezők a vásárlókkal együtt kóstolóturnén keresik Magyarország kedvenc ízeit. Az ízmustra a hamarosan megnyíló Kézműves Magyar Ízek Nagykereskedésből indul október 27-én – derült ki a szervezők közleményéből.
A novemberi vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetnek fel az érdeklődők, mint a vízibivaly-szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyelekvár. A magyar és erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is érkeznek kiállítók, több mint száz termelő vesz részt az eseményen.
A vásár szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket. Évente 550 milliárd forintot költenek a fogyasztók a vásáron kapható termékekre, ennek azonban csak egy része marad a magyar termelőknél. A második Kézműves magyar ízek vásárának fővédnöke Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.