Délelőtt 9 és délután 14 óra között lehet ingyen megkóstolni a különleges és megszokott magyar ízeket a Fogadó épület előtt. A végeredményt a vásáron, november 18-20. között hirdetik ki.
A vásáron több mint ötezer ízt vásárolhatnak – és többnyire kóstolhatnak is – meg a látogatók. A már megismert magyar ízek mellett újdonságok is felbukkannak, például a vízibivaly-szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyelekvár. A kóstolóturné október 27-én, a Kézműves Magyar Ízek első márkaboltjának megnyitásával kezdődött, következő állomása pedig november 6-án Debrecenben lesz.
Az ízmustra szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, ezért a több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.
A vásár részleteiről hasznos információk olvashatók a rendezvény honlapján.