Ízek kavalkádja a Millenárison

Selyemfűmézet, szarvasgombás parmezánsajtot és szürkemarha-szalámit is kóstolhatnak a kilátogatók.

BL
2011. 11. 04. 19:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt 9 és délután 14 óra között lehet ingyen megkóstolni a különleges és megszokott magyar ízeket a Fogadó épület előtt. A végeredményt a vásáron, november 18-20. között hirdetik ki.

A vásáron több mint ötezer ízt vásárolhatnak – és többnyire kóstolhatnak is – meg a látogatók. A már megismert magyar ízek mellett újdonságok is felbukkannak, például a vízibivaly-szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyelekvár. A kóstolóturné október 27-én, a Kézműves Magyar Ízek első márkaboltjának megnyitásával kezdődött, következő állomása pedig november 6-án Debrecenben lesz.

Az ízmustra szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, ezért a több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat.

A vásár részleteiről hasznos információk olvashatók a rendezvény honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.