A termelők szerint sok vásárló az árat nézi, pedig a valódi őrlemény minőségi, de kilóját 2600 forint alatt nem lehet előállítani. A szegedi fűszerpaprika tavaly novemberben került uniós védelem alá. Az elfogadott termékleírás pontosan szabályozza, hogy mi számít szegedi paprikának.
– Külföldi őrleményeket árusítanak saját néven. Mondjuk például behozzák Peruból, Kínából, majd bezacskózzák, és sajátként árusítják, holott egy tő paprikájuk sincs. Tizenötezer forintért engedélyt kér, és árusítja – ezt a lehetőséget meg kellene szüntetni. Nekünk ők nem nagy ellenfeleink, mert ezt a minőséget, ha valaki egyszer megkóstolta, soha többet nem vesz tőle – mondta a Hír TV-nek Csúri László őstermelő.
A szegedi paprikatermelők és a makói hagymatermelők gondjairól bővebben a Hír TV Keresztmetszet című műsorában vasárnap 18 óra 30 perckor.

Elképesztő, mit mondott a tárgyalásán a karateedző, aki felrúgott egy fiút a szolnoki kalandparkban