A dolgozóknak nem volt egészségkönyvük, a belső tér erősen szennyezett volt, az üzemeltető nem tartotta be az alapvető higiéniás szabályokat. A felhasználásra szánt termékeket szabálytalanul tárolták, nagy mennyiségű szárazáru volt például a földön. A vendéglátóhely belső helyiségeiben pedig alig lehetett mozdulni a különböző eredetű, felhalmozódott hulladékoktól.
Az élelmiszer-biztonsági önellenőrző rendszer (HACCP) nyilvántartását nem vezették, és a büfében talált alapanyagok származását sem tudta igazolni az üzemeltető. A létesítményt azonnal felfüggesztették, a hatóság elrendelte a konyha fertőtlenítőszeres nagytakarítását és a HACCP-rendszer átdolgozását.
A VM emlékeztet rá: nemrégiben több tonna azonosíthatatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert – gyári csomagolásban, magyar nyelvű címke nélkül – talált a hatóság Kőbányán. A X. kerületi fogás miatt folyamatosan és fokozottan ellenőrzik a kínai büféket.