Abramovics nem bujkál

„Bárki megtalál, aki keres” – mondta a Magyar Nemzetnek Borisz Abramovics, azokra a hírekre reagálva, hogy bujkálnia kell, mert Oroszországban körözik.

BL
2011. 12. 22. 4:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Malévot két évig birtokló AirBrigde Zrt. tulajdonosa azt ugyanakkor elismerte a lapnak adott interjúban, hogy vannak elintézetlen ügyei a Vnyesekonombankkal a légitársaság miatt, de mint fogalmazott: „feltételezem, hogy győz a józan ész, és megtaláljuk a megoldást”.

Abramovics – aki egy budapesti lakásban nyilatkozott a lapnak – tagadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiadott fehér könyv állításait. Leszögezte, a magyar állammal kötött privatizációs szerződés alapján tevékenykedtek. Szerinte a veszteségek azt követően keletkeztek, hogy 2009-ben Martin Gauss ült a vezérigazgatói székbe. „Abban az évben, amikor mi átvettük a céget, nagyságrendileg mínusz 15 milliárd forint volt az amortizáció előtti bruttó működési eredmény. Már a következő évben sikerült ezen ötmilliárddal javítani” – fogalmazott Abramovics. Állítása szerint, ha nem lett volna a 2008-as kerozinár-robbanás, nyereségessé tudták volna tenni a légitársaságot, amely így is az egyetlen komoly európai légitársaság volt, amely nem rontott, hanem javított az eredményein a válság évében.

A volt tulajdonos a Malév élén eltöltött időszakot értékelve elmondta: „Sok változást elindítottunk, de nem tudtuk befejezni, mert az oroszországi helyzet úgy alakult, hogy az ottani légitársaságaim kénytelenek voltak elhagyni a piacot.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.