Rászállnak a kínai éttermekre

Az ellenőrök elsősorban a speciális élelmiszereket, a magyar ízléstől lényegesen eltérő állatok húsának eredetét és felhasználását vizsgálják.

BL
2011. 12. 16. 21:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hetekben rendkívüli higiéniai hiányosságok és több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszer felhasználása miatt több kínai büfét is bezártak az ellenőrző hatóságok – mondta a szakember az egyik szegedi bevásárlóközpontban található kínai étteremben lezajlott vizsgálat után. A sorozatos szabálytalanságok után rendelte el a Vidékfejlesztési Minisztérium az ázsiai vendéglátó létesítmények fokozott ellenőrzését – tudatta a szakember.

Az ellenőröknek elsősorban a speciális élelmiszereket, a különleges, a magyar ízléstől lényegesen eltérő állatok húsának eredetét és felhasználását, valamint az ázsiai konyhára jellemző főzési eljárásokat vizsgálják meg. A technológiai sorrendnek megfelelően ellenőrzik az alapanyagok származását, tárolását, lejárati idejét, a készételek tárolási hőmérsékletét, a higiéniai szabályok betartását. Az ellenőrzések kiterjednek arra is, hogy a szakácsok rendelkeznek-e megfelelő szakképzettséggel, s ezt tudják-e magyar nyelvű okirattal bizonyítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.