Az előállított élelmiszerek egyharmada megy veszendőbe

Az élelmiszerek pocsékolása ellen indított "Save food" elnevezéssel akciót nemzetközi partnerek bevonásával a FAO.

WL
2012. 06. 13. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FAO adatai szerint évente az előállított élelmiszerek hozzávetőleg egyharmada, azaz 1,3 milliárd tonna megy veszendőbe világszerte, ennek értéke nagyjából egymilliárd dollár. Ha ennek csak egynegyedét meg lehetne menteni, akkor az 900 millió éhezőnek enyhítené a problémáit.

A FAO elemzői azt is kimutatták, hogy a tehetős országok évente annyi élelmiszert pocsékolnak el (222 millió tonna), amennyi az egész szubszaharai Afrika éves termelése vagy több mint a fele a világ gabonatermésének (2,3 milliárd tonna 2009–2010-ben).

A „Save food„ kezdeményezés célja, hogy jobban összhangba hozzák az élelmiszerek termelését és terítését, valamint olyan új technológiákat alkalmazzanak, amelyek hozzájárulnak a pazarlás megszüntetéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.