Kapuzárási pánik van a spekulánsok között

Az elmúlt négy évben sikerült stabilizálni és fejlődési pályára állítani az agráriumot – emelte ki Fazekas Sándor.

BL
2014. 03. 17. 22:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető hangsúlyozta: az ágazatban van perspektíva, ezt az is mutatja, hogy bővül a szakirányú felsőoktatásra jelentkezők száma. Sikernek nevezte, hogy ezt az időszakot „stabilitás és agrárbéke” jellemezte, és úgy lehetett növekedést elérni, hogy közben új munkahelyek is létrejöttek.

A kormány agrárpolitikáját ért kritikákat felidézve Fazekas Sándor azt mondta: a Jobbik „agyafúrt támadást” indított a földtörvény ellen azzal a javaslattal, hogy a magyar föld legyen „a Szent Korona tulajdona”. Az indítványt a miniszter a magyar föld jövőjével szembeni felelőtlen hazardírozásnak minősítette, jelezve, hogy a felvetés államosítást takar, amely automatikusan bérlővé tenné a hazai földtulajdonosokat.

A politikus szerint az új földtörvény közelgő hatálybalépése előtt „kapuzárási pánik” tapasztalható a spekulánsok körében, akik az utolsó lehetőséget kihasználva igyekeznek földet vásárolni. Hangsúlyozta: ennek megakadályozására összehívja a zsebszerződések felszámolásáért felelős operatív munkacsoportot.

A miniszter beszédében a Jobbikra utalva úgy fogalmazott: „aki komolyan politizál, az nem csinál balhét a parlamentben, az ígéreteit pedig valóra váltja”. A baloldalról azt mondta: „a Gyurcsány-koalíció tagjai egytől egyig levitézlett politikusok, akiknek nincs veszítenivalójuk”.

Fazekas Sándor „bölcs mérlegelésre” és a voksoláson való részvételre buzdította a helyi művelődési ház termét megtöltő, mintegy 150 fős hallgatóságát.

Az eseményen Glattfelder Béla, a Fidesz európai parlamenti képviselője arról beszélt: az unió válságának alapvető oka, hogy a tagországok többsége lényegesen többet fogyaszt, mint amennyit megtermel. Magyarország egy másik utat választott, és ezért ért el kiugró eredményeket a recesszió felszámolásában.

Hangsúlyozta: a magyar agrárdiplomácia felkészülten állította meg az európai bizottság akác elleni támadását. Kérdésre kijelentette: Magyarországot nem lehet zsarolni, a jövőben is ki fognak állni az ország érdekeiért az EU különböző fórumain.

Boldog István, a megye 4. számú választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje kijelentette: Magyarországnak nagy jövője van a Kárpát-medencében, és ezt csak a polgári kormánnyal lehet felépíteni.
Politikai ellenfeleiről azt mondta: a baloldaliak a saját zsebüket szolgálják, nem a nemzetüket, ezért nem szabad visszatérniük. A választási ígéretekre utalva hozzátette: „aki tudja, hogy nem fog kormányra kerülni, azt ígér, amit akar”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.