Egy banknak kell még fizetni

Lejár a jogszerűtlen díj- és költségnövelés miatt 35 pénzügyi szervezetre kirótt jegybanki bírság befizetésének, a megkárosított fogyasztók kártalanításának végső határideje szombaton.

BM
2014. 05. 31. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) márciusban mintegy 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki 35 pénzügyi szervezetre, mert a jegybank véleménye szerint jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A bankok többsége elfogadta a döntést, de néhányan bírósághoz fordultak.

Az MTI által megkérdezett érintett hitelintézetek válaszai és az MNB korábbi nyilatkozatai alapján: egy kivétellel a megbírságoltak mindegyike befizette már a pénzbüntetést, a csaknem 1,2 milliárd forint jegybanki bírság 98 százaléka így már befolyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.