Rekordszámú résztvevő szedte a szemetet

A TeSzedd! hulladékgyűjtési akció résztvevőinek mintegy 40 százaléka szedte a szemetet, a program szombaton és vasárnap is folytatódik.

SZN
2014. 05. 09. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei háromnapos akcióra előzetesen csaknem 120 ezren regisztráltak. Az önkéntesek körülbelül 40 százaléka péntekre jelezte részvételét, mintegy ötven százaléka szombatra, a többiek pedig az előzetes jelzések szerint vasárnap szedik majd a szemetet – mondta Török Szabolcs, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szóvivője pénteken. A szóvivő hozzátette: az előző három év tapasztalatai szerint mindig jóval többen vettek részt az akcióban, mint ahányan előzetesen jelentkeztek, így az idén összesen legalább 180-200 ezer csatlakozóra számítanak.

Ebben az évben a három nap alatt országszerte mintegy 1500 településen, több mint 1800 találkozási ponton dolgoznak az önkéntes szemétgyűjtők. Az arányok hasonlóak a résztvevőkéhez, az előzetes jelzések szerint a helyszínek körülbelül 40 százalékán pénteken szedték össze a közterületen felhalmozódott hulladékot a résztvevők, a felét szombaton tisztítják meg, és vasárnap dolgoznak majd a legkevesebb helyen – mondta el Török Szabolcs. A szóvivő szerint várhatóan szombaton szedik majd a legtöbben és a legtöbb helyszínen is a szemetet az akció során, amelyre az idén rekordszámú résztvevő jelentkezett.

A TeSzedd! célja, hogy összefogja azokat, akik tenni szeretnének a tisztább környezetért, az eldobált, illetve az illegálisan lerakott hulladék eltüntetéséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.