Többmilliós bírságot kapott az Elmű és az Émász

Számlázási szabálysértés miatt büntetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

BL
2014. 06. 05. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogszerűtlen elszámolás az Émásznál 179 252, az Elműnél pedig 323 808 felhasználót érintett.

A hivatal felhasználói panaszok nyomán indított hatósági vizsgálatot a két egyetemes szolgáltatónál. A fogyasztók jelzései szerint a számlázási gyakorlat megváltozása miatt a két társaságnál a részszámlák fizetési határideje 2013 novemberében úgy módosult, hogy két egymást követő időszak számlájának fizetési határideje egyazon hónapban vált esedékessé. A MEKH megállapította: a társaságok amellett, hogy számláikban érvényesítették a novemberi újabb díjcsökkentést, a fizetési határidők meghatározásakor nem tettek eleget az üzletszabályzataikban foglaltaknak.

A hivatal folyamatosan ellenőrzi a szolgáltatók tevékenységét, kiemelt figyelmet fordítva az ügyfélkezelési gyakorlatokra – olvasható a közleményben.

Nemrégiben a hivatal hárommillió forint bírságot szabott ki az E.On Energiaszolgáltató Kft.-re, mert a cég megsértette az üzletszabályzatában foglalt egyes rendelkezéseket.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője korábban azt mondta, hogy az energetikai hivatal, mely tavaly mintegy 39 millió forint bírságot szabott ki – idén ennek összege már április elején elérte a 31 milliót –, 2014-ben megduplázza, több mint hatvan főre emeli a fogyasztóvédelemmel foglalkozó munkatársak számát. Hozzátette: tavaly mintegy ötezer panaszt vizsgáltak ki, többségében a földgázszolgáltatással kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.