A magyar környezetkímélő cégeket segítik

A dél-kelet-ázsiai piacra jutás a tét.

LM
2014. 07. 06. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság által támogatott EU Business Avenues gazdaságélénkítő program során a résztvevők egy-egy meghatározott iparágban új üzleti és befektetői kapcsolatokat létesíthetnek, termékeikkel és szolgáltatásaikkal betörhetnek a dél-kelet-ázsiai piacra. A környezetkímélő technológia kategórián belül a most záruló határidőig a megújuló energiában, illetve energiahatékonyságban fő tevékenységi fókusszal rendelkező magyarországi vállalkozásokat várják.

A program során a 40 kiválasztott vállalat 2014-2015-ben három üzleti héten vehet részt Szingapúrban, kétnapos opcionális látogatással Malajziába vagy Vietnamba – idézi a közlemény Márkus Csabát, a Deloitte Zrt. kutatás-fejlesztési és állami támogatások üzletágának igazgatóját. A programban résztvevők költségeinek jelentős részét az Európai Bizottság finanszírozza, és segíti a felkészülésüket is.

A pályázó vállalkozásokra általános részvételi feltételek vonatkoznak, többek között az, hogy tulajdonosi struktúrájuk nagyobb részben valamely uniós tagországhoz kötődjön, rendelkezzenek legalább ötéves múlttal, illetve pénzügyi adatokkal 3 évre visszamenőleg. Elvárás továbbá, hogy a pályázó tevékenysége megfeleljen a kijelölt iparág feltételeinek, gyártóként, alvállalkozóként, kutatás-fejlesztést (K+F) végző vagy mérnöki cégként.

2014 októberében a kortárs belsőépítészet, decemberben pedig a környezetvédelem és vízgazdálkodás területén működő vállalkozások jelentkezhetnek majd a programba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.