Komoly rendszert építenek ki a támogatással

Gyógyszertári informatikai rendszert fejleszt csaknem 450 millió forintból a Számhead Kft.

NT
2014. 07. 13. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a magyarországi közforgalmú gyógyszertárak részére alakítanak ki a tervek szerint 2015 végére egy innovatív megoldásokat tartalmazó, költséghatékony, felhőtechnológián alapuló működéstámogató informatikai megoldást.

Ismertetik: a gyógyszertárak informatikai igénye méretüktől függő, ezért egy komplex informatikai rendszer fenntartása mind pénzügyi, mind informatikai szempontból megterhelő feladat. Eközben fontos a gyógyszertáraknak a raktárkészlet csökkentése és a fogyasztói igények azonnali kielégítése közötti kényes egyensúly fenntartása.

A Számhead rendszere biztosítja a modern gyógyszertári rendszerektől elvárható összes funkciót, elősegíti a gyógyszertári készletek optimalizálását, és kiemelt figyelmet fordít a rendszerben tárolt adatok biztonságos kezelésére. Az új rendszer a gyógyszertármenedzsment feladatok teljes körét lefedi, ideértve többek között az értékesítéshez kapcsolódó funkciókat, valamint a gyógyszertár és az OEP közötti elektronikus kapcsolatok kezelését is – közölték.

A projekt végrehajtásának különböző szakaszaiban az előzetes tervek szerint a Számhead Kft. több mint 15 munkatársa fog részt venni, de rajtuk kívül az egyes feladatok végrehajtásába alvállalkozókat, illetve megbízott kutatókat és fejlesztőket is bevonnak.

A 31 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly nettó 1,255 milliárd forint volt, az idei évre 7-10 százalékos növekedést terveznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.