Óriási a forgalom a MÁV automatáinál

A legnagyobb forgalma a kelenföldi automatáknak van, a társaság további gépek kihelyezését tervezi.

MA
2014. 07. 25. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég közleményében felidézi, hogy az első automatákat tavaly nyáron helyezte üzembe – számukat pedig folyamatosan növeli. Legutóbb júliusban helyezett el újakat: a Keleti pályaudvar főcsarnokában hármat, a Déli pályaudvaron négyet, bővítve ezáltal a jegyvásárlási lehetőségeket és csökkentve a sorban állást. Ezzel már országszerte 56 automata áll az utazók rendelkezésére.

A berendezéseknek köszönhetően gyorsan és kényelmesen lehet bármilyen menetjegyet, bérletet, illetve intercity pót- és helyjegyet váltani, valamint az interneten rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Az új automatáknál a nap huszonnégy órájában lehetőség van készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is kifizetni a jegyeket. Mindezen felül utastájékoztatásra is alkalmasak: az állomás-vonatinfó rendszerből nyert valós idejű, induló és érkező vonatlistája, útvonaltervezés, valamint a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírása is könnyen megismerhető a gépek segítségével.

A MÁV tájékoztatása szerint jelenleg a legnagyobb forgalom a Kelenföldi pályaudvari jegyautomatáknál van, az itt található hat gépből naponta átlagosan 800-an váltanak jegyet. A Nyugati pályaudvarra és a Kőbánya-Kispest állomásra kihelyezett készülékekből pedig naponta 400-an, illetve 300-an vásárolnak.

A MÁV az elmúlt egy év során a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal állomásain és megállóhelyein helyezett ki jegyértékesítő automatákat. A jövőben pedig Budapest elővárosában, a megyeszékhelyeken, az IC-vonatok megállási helyein és a nagyobb forgalmú vasútállomásokon is tervezi további automaták beüzemelését a vállalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.