256 új info-tech munkahely Debrecenben

A város a magas hozzáadott értéket előállító cégeket preferálja.

2014. 09. 08. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az infokommunikáció területén jelenleg az ITSH a legnagyobb foglalkoztató Magyarországon, év végére dolgozói létszámuk eléri a 3900-at. Ebből Debrecenben 1657 embert foglalkoztatnak, közülük 256-an az új telephelyen – erről már Bőthe Csaba beszélt az új irodaház átadásakor. Az ügyvezető igazgató közölte, az új központban szeptembertől 230 ember dolgozik, közülük százan az 1500 embernek munkát adó, régebbi telephelyről jöttek át, magát a fejlesztést is az indokolta, hogy kinőtték a régi telephelyet. A Dohánygyári Ipari Parkban, a Lion Office Centerben lévő új iroda létszámát decemberig töltik fel teljesen.

Az ITSH új létesítménye három hónap alatt készült el,  ezalatt a régi, 2239 négyzetméteres terület teljesen megújult. Korszerű gépészettel gazdagodott, biztonságos wifi szolgáltatást építettek ki benne, az open office-rendszerben működő irodahelyiségek pedig teljesen új külsőt kaptak.

Az ITSH számára fontos, hogy ne csak magához csábítani tudja a legjobb tudással rendelkező szakembereket, de megtartani is: a munkatársak kényelmét ezért relaxszoba, a kinti friss levegőt felhasználó, korszerű szellőztető rendszer, nyáron pedig klímaberendezések biztosítja. Az épületben kisbolt, a későbbiekben pedig fodrászat és kozmetika létesül majd – mutatta be a munkakörülményeket Hartman András debreceni telepvezető.

– A magas hozzáadott értéket termelő cégek által generált munkaerőpiaci-keresletet ki kell tudni szolgálni magasan képzett szakemberekkel. Erről az egyetemnek, a szakképzésnek, és a városnak folyamatosan gondoskodnia kell. Annál is inkább, mert a kvalifikált munkaerő iránti igény az újabb és újabb technológiai ipart képviselő vállalkozások betelepülésével egyre növekszik – mutatott rá a polgármester. – A város tőkevonzó képességét bizonyítja, hogy a technológiai ipart, szolgáltatást képviselő vállalkozások teljes mértékben magánbefektetésből valósítják meg barna mezős beruházásaikat olyan helyszíneken, mint a ITSH-nak is otthont adó Lion Office Center, vagy a volt házgyár területén kialakult ipari park. A város kizárólag szabályozórendszerén keresztül segíti őket – hangsúlyozta Kósa Lajos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.