Elláthatja Európát a pécsi függönygyár

Egy 750 milliós új termelőüzemet adott át a pécsi Rovitex Hungária Kft. kedden a baranyai megyeszékhelyen.

WL
2014. 09. 30. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romeisz Norbert tulajdonos-ügyvezető a zöldmezős létesítmény ünnepélyes átadásakor azt mondta: a vállalat a beruházással egy telephelyre összpontosította a termékfejlesztést, a termelést, a minőség-ellenőrzést és a logisztikát. Az új üzemben jövő héten indulhat el a cég fő profiljának számító lakástextíliák gyártása.

Az ügyvezető az MTI érdeklődésére beszámolt arról, hogy a Rovitex az új üzem beindításával húsz fővel tudta növelni korábbi hatvanfős dolgozói létszámát hazánkban, míg jövőre hasonló mértékű bővítést helyezett kilátásba. Hozzátette ugyanakkor: a Rovitex cégcsoport magyarországi jelenléte mellett Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban működtet leányvállalatokat, s közel harminc térségbeli államba exportálja termékeit.

Kitért arra, hogy a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel és más lakástextíliákkal.

Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere azt hangoztatta, hogy a Rovitex már csak azzal is példaértékű tettet hajtott végre az elmúlt két évtizedben, hogy a mintegy százéves múltra visszatekintő magyar Gardénia függönymárkát külföldi kézből vásárolta vissza négy esztendeje. Emellett – tette hozzá – magyar munkaerőt alkalmaz, fejlesztéseinél szem előtt tartja a helyi munkaerőt, s termelését nem helyezte át az idők során, sőt bővítést hajtott végre több ízben.

Az 1996-ban alakult, magyar tulajdonú, pécsi központú, elsősorban lakástextilgyártással, valamint nagykereskedelemmel foglalkozó Rovitex Hungária Kft. a világhálón nyilvánosan megtekinthető céginformációk szerint tavaly nettó közel 2 milliárd forintos árbevételt ért el, amiből 122 millió forintos adózott eredmény származott. A társaság 2012-ben 1,92 milliárd forintos bevétel mellett 78 millió forintos nyereséget könyvelhetett el. A cég legyártott termékeinek 65 százalékát exportra készíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.