Embargó: magyar-orosz egyeztetés lesz

Fazekas Sándor közölte: moszkvai tárgyalásain áttekintik a kialakult helyzetet orosz kollégájával.

MNO
2014. 09. 06. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazekas Sándor közölte: moszkvai tárgyalásain áttekintik az embargó nyomán kialakult helyzetet orosz kollégájával, Nyikolaj Fjodorovval.

A földművelésügyi miniszter bízik abban, hogy a megbeszéléseken részletesen megismerheti az orosz álláspontot, és tárgyalásai után esetleg pozitív fejleményekről is számot adhat. Fazekas Sándor már a kétoldalú tárgyalások létrejöttének lehetőségét is jelentős eredménynek tartja.

A Minszkben aláírt fegyverszüneti jegyzőkönyvnek nincs közvetlen hatása az embargóra – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken az MTI-nek telefonon Brüsszelből, ahol részt vett az uniós országok agrárminisztereinek tanácsülésén.

Hozzátette: a fegyverszünetből nem következik automatikusan, hogy az embargó megszűnik. Ahhoz, hogy helyreálljon a kereskedelmi forgalom és hogy az uniós termékeket újra exportálni lehessen Oroszországba, intenzív diplomáciai munkára van szükség.

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a harcok beszüntetése kedvező fejlemény, mert a válságot enyhíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.