Komoly üzem létesül Zalaegerszegen

A Nova Bútor Kft. üzemében legalább száz munkahely létesül.

LM
2014. 09. 19. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyutai Csaba (Fidesz–KDNP) a zalaegerszegi közgyűlés előző napi döntéseiről szóló sajtótájékoztatón beszélt egyebek között arról is, hogy a közeli Nován már évek óta jelen lévő vállalkozás kedvezményes áron, 35 millió forintért vásárolta meg az építkezéshez szükséges területet.

A cég vállalása szerint minimum 510 millió forint beruházással hozza létre a gyártóüzemet, ahol két éven belül legalább száz embert foglalkoztat majd, és a két év alatt összesen 560 millió forintos árbevételt is garantál.

A polgármester szólt arról is, hogy a közgyűlés elfogadta az első féléves költségvetésről szóló beszámolót, ami szerint jelentős összeget, mintegy 800 millió forint tartalékot sikerült képeznie a városnak. A precíz gazdálkodás ellenére ezt az összeget azonban csak a hiány pótlására tudja felhasználni Zalaegerszeg, mert a legnagyobb adózónak számító Flextronics gazdasági nehézségei miatt több száz millió forinttal csökkent a nagyvállalattól származó iparűzésiadó-bevétel.

Hozzátette: a pénzügyi tartalék „elolvadása” is indokolja azt a törekvést, hogy a város gazdaságát több lábra állítsák, s erősítsék a gazdasági szereplőket. Zalaegerszeg cégei ugyanis jól teljesítettek, a Flextronicsot nem számítva az első fél évben időarányosan a tavalyi évnél 31 millió forinttal több adóbevétel folyt be tőlük – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.