Korszerűsítik Pesthidegkút központját

Négy ütemben megújul a II. kerület pesthidegkúti városrészének központja.

SZN
2014. 09. 12. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láng Zsolt (Fidesz–KDNP), a kerület polgármestere pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy első lépésként felszámolták a „balkáni állapotokat” és a bódékat a területen, s 80 millió forint önkormányzati forrásból létrehozták a 8 ezer négyzetméteres Bánffy György Emlékparkot.

A továbbiakban átépül a Máriaremetei út–Hidegkúti út közlekedési csomópont, ahol gyakoriak voltak a torlódások. A 186 millió forintos átalakítástól – amelyben kanyarodó- és kerékpársávokat is létrehoznak – gyorsabb és biztonságosabb közlekedést remél a polgármester. A közműmunkálatok egy része már elkészült, és a lakossági igények figyelembevételével a fővárossal közösen tervezik egy 109 férőhelyes P+R parkoló létrehozását – mondta Láng Zsolt.

A városrész fejlesztésébe helyi vállalkozókat is bevonnak, aminek eredményeként új szolgáltatások, köztük egy élelmiszer-áruház létesült, s a továbbiakban közel egymilliárd forint magántőkés beruházásból szolgáltatóház is épül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.