Csak így szállítunk gázt Ukrajnának

Magyarország csak akkor szállít gázt Ukrajnának, ha feltöltötte tározóit – közölte Seszták Miklós.

VZ
2014. 11. 24. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gas Infrastructure Europe portál adatai szerint Magyarország földgáztározóiban 4,5 milliárd köbméter földgáz van, ez 71,2 százalékos feltöltöttségnek felel meg.

Andrij Koboljev, az ukrán állami energiaipari vállalat, a Naftohaz vezérigazgatója a konferencián tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy az év végéig Oroszországtól még egymilliárd köbméter gázt vásárolnak, valamint tárgyalásokat folytatnak Magyarországgal a gázszállítások újraindításáról. „Reményeink szerint a gázszállítások decemberben vagy januárban újraindulnak Magyarországról. Erről tárgyalunk magyar partnereinkkel” – mondta a vezérigazgató.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. szeptember végén jelentette be, hogy határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást. A szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt. A megszakítást az FGSZ azzal indokolta, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnő a beszállítási igény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.