Rendkívül fertőző vírus tört be Európába

Mintegy 31 ezer szárnyast pusztítanak el Németországban.

BLM
2014. 11. 06. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívül fertőző vírust a rendelkezésre álló információk szerint eddig csak Ázsiában észlelték. Az illetékes körzeti állatorvos szerint a lehető leggyorsabb cselekvésre van szükség, és a fertőzésgyanús állomány felszámolása már a csütörtök délelőtti órákban megkezdődik a szövetségi állat-egészségügyi kutatóintézet felügyelete alatt.

A járvány első tünetei már a múlt héten mutatkoztak, de biztos eredményt csak szerdán hoztak a vizsgálatok. A megfertőzött tenyésztelepek 10 kilométeres körzetében fokozott megfigyelést rendeltek el, 50 kilométeres körzetben pedig, amely egész a lengyel határig terjed, tilos nem szabadban tartani a szárnyasokat. Eddig még nem tapasztalták, hogy a fertőzés emberre is átterjedt volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.