Varga Mihály: Kijárna már egy felminősítés

A nemzetgazdasági miniszter a banki különadóról is beszélt a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

MD
2015. 01. 19. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak adott interjúban elmondta: folyamatosan egyeztetnek a bankszövetséggel, látják, hogy a mostani növekedés egy alacsony hitelezési szintnél alakult ki.

„Ha ezen tudunk segíteni, akkor az idei tervezettnél magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság. A kormány érdeke egybeesik a pénzintézetek érdekével, ezért ha meg tudjuk találni azt a pontot, ahol a bankadó korrekciójával, de nem kivezetésével, ösztönözni tudjuk a kereskedelmi banki hitelezést, akkor szerintem ilyen megállapodás már a közeljövőben létrejöhet” – fogalmazott Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter a lapnak arról is beszélt, ha a hitelminősítők objektíven értékelik Magyarország teljesítményét, akkor kijárna már egy felminősítés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.