Tényleg fizetős lesz a Youtube szolgáltatása

Június 15-től havidíjat szednek a felhasználóktól a reklámmentességért.

VZ
2015. 04. 09. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenei portál – idézve a Youtube e-mailjéből – ezt úgy fogalmazta meg, hogy pénzért lehetőséget adnak a felhasználóknak a reklámmentes használatra.

Mint írták, a Google videómegosztó portálja már 2013 májusában megkezdte fizetős szolgáltatások bevezetését, tavaly októberben pedig már szóba került a fizetős reklámmentesség kiterjesztése.

Ugyanakkor Susan Wojcicki, a Youtube vezérigazgatója már korábban elmondta, továbbra is a reklámpénzeket tekintik fő bevételi forrásuknak, a fizetős reklámmentesség pedig csak egy kísérlet.

Konkrét pénzösszegekről egyelőre nem tudni, ugyanakkor a Techcrunch.com arról írt, hogy a Youtube a havidíjakból beszedett pénzek 55 százalékát adja majd a készítőknek a feltöltött videók nézettsége szerint, ami ugyanaz az arány, amely szerint a reklámbevételekből részesülhettek az alkotók.

Az új modellről szóló szerződés június 15-én lép életbe, addig fény derül a részletekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.