Brutálisan visszaesett az orosz turisták száma Kelet-Európában

Különösen sokan fordultak el Csehországtól, Szlovákiától, Lengyelországtól és Szlovéniától.

MTI
2015. 07. 19. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint különösen sok orosz turista fordult el Csehországtól, Szlovákiától, Lengyelországtól és Szlovéniától. Eközben a Romániába utazók száma mintegy 20 százalékkal nőtt.
Magyarországon az utazási irodák „viszonylag szerény” visszaesésről számoltak be. Szerintük Magyarország esetében hátrány, hogy nincs közvetlen légi összeköttetés Oroszország régióival, ahonnan a turistáknak először Moszkváig kell eljutniuk és ott átszállniuk a Magyarországra tartó repülőgépre.

Románia esetében különösen a városnézést a tengerparti pihenéssel kombináló utak iránt van kereslet. A szlovákok a gyógyturisztikai szálláshelyek árának csökkentésével próbálják odacsalogatni az orosz turistákat. A szlovének ugyanakkor „csatát vesztettek a magas áraikkal” – vélték az orosz utazási irodák.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az első negyedévben a legnagyobb mértékben, 70 százalékkal a Szlovákiába utazó orosz turisták száma esett éves összehasonlításban. Csehországba 45, Lengyelországba 33 százalékkal, Szlovéniába csaknem 50 százalékkal kevesebb orosz turista látogatott. A Magyarországra érkező orosz turisták száma 8 százalékkal maradt el a tavaly első negyedévitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.